Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι ποδηλάτες γιορτάζουν τον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσσο


Για 3η συνεχόμενη χρονιά με την αφορμή της γιορτής του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου μια ομάδα από ποδηλάτες πόλης με μικρή η καθόλου εμπειρία σε μεγάλες αποστάσεις συμμετέχουν σε μια διαδρομή 100 χιλ με βοήθεια την ΠΙΣΤΗ και κατακτούν το όνειρο! Χαλκίδα Αγ. Ιωάννης Ρώσος και πίσω.


Η ποδηλατοδράση θα ξεκινήσει από το μέγαρο της νομαρχίας Χαλκίδας το Σάββατο 25.05.2013 και ώρα 16.00. με χαλαρούς ρυθμούς και σε ομάδα θα κατευθυνθούμε προς Β. Εύβοια και θα περάσουμε από έξω Παναγίτσα, Ν. Αρτάκη, Καστέλα όπου στην διασταύρωση για πολιτικά θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Μετά θα προχωρήσουμε ανεβαίνοντας προς Άγιο και θα σταματήσουμε στο βενζινάδικο που βρίσκεται στο βουνό. Επόμενη στάση μετά την ταβέρνα ΒΥΣΣΙ στο πλάτωμα της πυροσβεστικής για ακόμα μια ξεκούραση λίγων λεπτών. Η μεγάλη στάση 30’ θα γίνει στην κορυφή του Αγίου για ξεκούραση , φαγητό και ενυδάτωση. Στη συνέχεα θα προχωρήσουμε για τον βασικό προορισμό μας Αγ. Ιωάννη Ρώσο όπου με τη βοήθεια της κατηφόρας πλέον θα φτάσουμε σε περίπου 40’.
Μετά το προσκύνημα συγκέντρωση ομάδας στο προαύλιο του ναού και ξεκίνημα για επιστροφή. Στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου θα έχουμε την πρώτη στάση, η επομένη στο Παγωντα και η μεγάλη στην κορυφή του Αγίου. Η συνέχεα έχει κατηφόρα μέχρι τα Ψαχνά και μετά Χαλκίδα.
Μέτρα Ασφαλείας :
Φοράμε κράνος, Κινούμαστε ο ένας πίσω από τον άλλον σε μια σειρά
Έχουμε φώτα εμπρός & πίσω, Τρόμπα και σαμπρέλα, Ένα αδιάβροχο – αντιανεμικό, Νερό ή ηλεκτρολύτες & κάτι για ενέργεια
Θα υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας, και ποδηλάτες συνοδείας.

Όποιος θέλει να έρθει και δεν έχει ποδήλατο να επικοινωνήσει μαζί μουmonastiroglou@facebook.comMonastiroglou@yahoo.gr