Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αποφασίζουν για απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις – Σε ομηρεία χιλιάδες μαθητές



- Στον αέρα η ημερομηνία έναρξης των πανελληνίων
- Απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και ύστερα πενθήμερες θα προτείνει η ΟΛΜΕ
- Συνδικαλιστικές κόντρες παρατείνουν την αγονία τωνμαθητών
- Το μεσημέρι νέα συνεδρίαση της ΟΛΜΕ για την τελική απόφαση

Μπορεί να διήρκεσε πάνω από επτά ώρες η χθεσινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, τελική απόφαση δεν πάρθηκε καθώς η συνδικαλιστές αναλώθηκαν κυρίως σε διαδικαστικού τύπου ενέργειες και διαφωνίες, οι οποίες ωστόσο δεν επηρεάζουν επί της ουσίας την απόφαση που δεν φαίνεται να είναι άλλη από απεργία μέσα στις εξετάσεις.

Μπορεί ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ να διαφώνησαν, όμως από χθες φάνηκε ότι και το συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ συμφωνεί σε απεργία τουλάχιστον την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.

Έτσι επί της ουσίας πλέον προτείνεται μια 24ωρη την Παρασκευή 17 του μηνός πρώτη ημέρα των εξετάσεων και αμέσως μετά πενθήμερη απεργία από τις 20 ως τις 24, ολόκληρη δηλαδή την εβδομάδα των εξετάσεων.Μιλώντας στη ΝΕΤ ο Γ.Γ. της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης μίλησε για απεργία στις 17 του μήνα, τονίζοντας ότι μόνος τρόπος για να κάνουν πίσω οι καθηγητές είναι να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση του ωραρίου και τις μετακινήσεις των καθηγητών.

Μάλιστα όλα δείχνουν, αυτή την ώρα τουλάχιστον, ότι υπάρχει πρόθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η οριστική απόφαση αναμένεται σήμερα, ωστόσο η όποια απόφαση για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.

Βέβαια και η απόφαση αυτή μοιάζει τυπική, καθώς μόνο το διαδικαστικό έχει απομείνει, εκεί υπάρχει και η διαφωνία της ΔΑΚΕ με τις άλλες παρατάξεις.

Την ίδια ώρα το υπουργείο τηρεί στάση αναμονής. Κανείς επισήμως δεν εκστομίζει τη λέξη επιστράτευση, ωστόσο αυτό είναι το πλέον πιθανό σενάριο. Απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό οι καθηγητές απαντούν ότι τουλάχιστον θα έχουν δώσει τη μάχη, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μαθητές...

Ήδη πάντως το κυβερνητικό επιτελείο φρόντισε με non paper (διαβάστε εδώ) να ξεκινήσει τον επικοινωνιακό πόλεμο κατά των καθηγητών, στρώνοντας το χαλί για την επόμενη κίνηση.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι πάμε σε εξετάσεις σε κλίμα έντασης. Οι καθηγητές μάλλον πρώτα θα κατέβουν σε απεργία και ύστερα θα επιστρατευθούν με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα και νέα αναστάτωση που μόνο καλό δεν κάνει στην ψυχολογία των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:.......

Σε νευρική κρίση χιλιάδες οικογένειες για τις Πανελλήνιες! Σίγουρη η 24ωρη των καθηγητών στις 17 Μαΐου και 5μερη από 20 του μήνα

Πανελλαδικές: Σκουρλέτης: Δίκαιες οι διεκδικήσεις των καθηγητών

Μπουρλότο στις Πανελλαδικές βάζουν οι καθηγητές - Τι λένε για την επιστράτευση

Επιστράτευση των καθηγητών αν γίνει απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Χιλιάδες μαθητές σε απόγνωση για τις πανελλαδικές - Ναυάγιο στο υπουργείο Παιδείας - ΟΛΜΕ: "Ούτε ένα αίτημα δεν έγινε δεκτό"
Θρίλερ στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ - Κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα οι πανελλαδικές

Συμφωνούν για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις