Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Πασχαλινό μήνυμα Ιερώνυμου


Στο «χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης» που βρίσκει τη χώρα, αλλά και την Οικουμένη, «υπό συνθήκες θλίψεως, αβεβαιότητας και αγωνίας για το αύριο» εστιάζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος στο πασχαλινό μήνυμά του.

«Μεγάλο μέρος του λαού μας δοκιμάζεται και υπομένει καρτερικά, κάνοντας πράξη τη χριστιανική αγάπη και την αλληλεγγύη στον πόνο των συνανθρώπων μας και προσδοκά ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος, σημειώνοντας ότι η Οικουμένη «μοιάζει να γεύεται κάτι από την πικρία της Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών».



Όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος, «σήμερα δοκιμάζουμε όλοι τις συνέπειες των αλαζονικών επιλογών των αρχόντων του κόσμου τούτου, που θεωρούν ότι τα ‘αργύρια’ αξίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους».

«Ο σύγχρονος κόσμος διεμόρφωσε τη ζωή του, τις αξίες του και τις προτεραιότητές του σαν να μην υπάρχει Θεός. Και τα αποτελέσματα δηλητηριάζουν τον βίο μας», παρατηρεί, τονίζοντας πάντως ότι «η φθορά, η παρακμή και ο θάνατος δεν μπορούν να νικήσουν τη ζωή».

«Η ελπίδα των χριστιανών, όταν τα βάσανα πλημμυρίζουν τη ζωή μας, και η βεβαιότητα ότι η ζωή στο τέλος νικά τον θάνατο, βρίσκεται στο γεγονός της Αναστάσεως», υπογραμμίζει ο κ. Ιερώνυμος, χαρακτηρίζοντας την Ανάσταση «το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο γεγονός της παγκόσμιας Ιστορίας».

Καλεί τέλος τους πιστούς να μη χάνουν το κουράγιο τους, παρά «τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος».

«Ας διατηρήσουμε το κουράγιο και την ελπίδα μας γνωρίζοντας ότι και τώρα όπως και πάντα ο Παντοδύναμος και Ελεήμων Θεός είναι μαζί μας και τηρεί τις υποσχέσεις Του προς τον Λαό Του. Είμαστε βέβαιοι γιʼ αυτό, διότι Άναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και μέγα έλεος’. Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος», καταλήγει.