Τρίτη 7 Μαΐου 2013

"Σαμαράς, Βενιζέλος,Παναγιωτόπουλος να κρατήσουν το φέρετρο του υπολοχαγού που αυτοκτόνησε στην Χαλκίδα"


Υπολοχαγός του στρατού, πατέρας 2 παιδιών ήταν ο 46χρονος που έδωσε τέλος στην ζωή του πηδώντας από οικοδομή στην Χαλκίδα όπου ζούσε με την οικογένειά του.
Η οικονομική του κατάσταση δεν ήταν καλή. Σύμφωνα με συναδέλφους του σε μονάδα της Ριτσώνας, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που αντιμετώπιζε και γι αυτό ακριβώς το λόγο έκανε και δεύτερη δουλειά....

Και πάλι όμως δεν τα κατάφερνε. Έτσι στις δύο περίπου τα ξημερώματα ανέβηκε στην οικοδομή και έπεσε στο κενό.

Οργισμένοι συνάδελφοί του μέσα από το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος εξέδωσαν ανακοίνωση κατά πολιτικών και στρατιωτικών κατηγορώντας τους για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά φαντάροι και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού

Ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων - Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος

"Το φέρετρο του νεαρού υπολοχαγού που αυτοκτόνησε εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών πρέπει να κουβαλήσουν στις πλάτες τους ο Σαμαράς και ο Παναγιωτόπουλος, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ο Ελευσινιώτης και ο Κωσταράκος. Και μετά να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Αλλά τι λέμε. Εδώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ και το army.gr δεν έχουν βγάλει ούτε καν ανακοίνωση. Αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες: πρέπει να συνεχίσουν τις περικοπές, το πετσόκομμα μισθών - συντάξεων, να φτάσουν το βασικό μισθό στα 300 ευρώ, να ξεπουλήσουν τα πάντα, να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους -μεταξύ των οποίων και στρατιωτικούς - να καταστείλουν κάθε εστία αντίστασης και αμφισβήτησης της βάρβαρης ταξικής τους και των Μνημονίων - διώκοντας βάναυσα και τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γιατί να βγάλουν ανακοίνωση επομένως. Τι να πούνε. Τι σημαίνει για αυτούς μια ακόμη αυτοκτονία άλλωστε...
"Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.

Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα".

Η αυτοκτονία του υπολοχαγού ήταν ένα ακόμη στιγμιότυπο από το δράμα τους λαού μας. Μέσα σε ένα 48ωρο χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας στην Κρήτη και σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα, ενός 46χρονου, που πήδηξε από την ταράτσα οικοδομής.