Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Βρήκαν ποντίκια στο πόσιμο νερό!


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του χωριού Καλλίκωμο της Ηλείας η καταγγελία συντοπίτη τους, ο οποίος υποστήριξε ότι βρήκε υπολείμματα ποντικιών σε βρύσες του σπιτιού του.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο , 55χρονος Αλέξανδρος Καψιμάλης, «εδώ και μερικές ημέρες η βρύση στην κουζίνα έβγαζε λίγο νερό, μέχρι που πριν από 7-8 ημέρες σταμάτησε τελείως. Το ίδιο συνέβη και με τη βρύση του μπάνιου. Με ενημέρωσε η σύζυγός μου για το περιστατικό, ενώ ο γιος μου πήρε ένα κλειδί για να τις ανοίξει και να δει τι συμβαίνει. Όταν τις άνοιξε, από μέσα βγήκαν υπολείμματα και μέλη από ποντίκια. Το ίδιο έβγαλε και ο νεροχύτης. Μάζεψα μερικά παρά την απέχθεια που ένιωσα, και τα έβαλα σε σακούλα» .

Και συμπλήρωσε: «Έπαθα ζημιά στο στομάχι. Έκανα εξαντλητικές εξετάσεις και πήγα σε πόσους γιατρούς. Χάλασα 1000 ευρώ. Η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι έχω μολυνθεί από μικρόβιο. Μπορεί να προήλθε από αυτό, όλα πιθανά είναι. Ενημέρωσα την Αστυνομία και μου είπε ότι θα ενημερώσει και τη δημοτική Αρχή, ενώ πήγα στον Εισαγγελέα».
O αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,Γ.Δάγκαρης, ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε ότι η δεξαμενή έχει απολυμανθεί πρόσφατα, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαρά κενά στα μέτρα ασφαλείας, που ενισχύουν την πιθανότητα μόλυνσης.

«Μου φαίνεται απίστευτο το γεγονός. Μετά και την τελευταία φορά που είχε προκύψει το ίδιο θέμα, αμέσως απολυμάναμε και καθαρίσαμε το νερό. Αυτό γίνεται κάθε έξι μήνες. Δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα και κάνουμε αναλύσεις στο νερό. Για μια περίοδο η δεξαμενή δεν ήταν κλειδωμένη, πλέον όμως έχουμε φροντίσει και την εσωτερική και την εξωτερική περίφραξη, ενώ η δεξαμενή παραμένει κλειδωμένη. Σίγουρα, με την υπερχείλιση δημιουργούνται κάποιες φορές προβλήματα, ενώ θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα κι από τον εξαερισμό» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: patrisnews.com