Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Καίγεται από χθες το μεσημέρι η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Καρέ-καρέ η μάχη με τις φλόγες (video)

 Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Μουτσανά

http://lamiastar.gr/
ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΡΙΤΣΩΝΑ, ΔΥΟ ΣΕΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ

Τέσσερα πύρινα μέτωπα καίνε από νωρίς το μεσημέρι την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, με το μεγαλύτερο μέτωπο της Ριτσώνας να απειλεί Βιομηχανίες στην περιοχή Σχηματαρίου, σπάζοντας για λίγα λεπτά και το φράγμα της Εθνικής Οδού.

Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκαλέσει και τα δύο μέτωπα στην περιοχή των Ψαχνών και αυτό στην Λίμνη Εύβοιας. Για το μεγάλο μέτωπο της Ριτσώνας επιχειρούν από Περιφέρεια Στερεάς και Αττικής 30 οχήματα με 100 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και πεζοπόρα τμήματα από εθελοντικές ομάδες πυροσβεστών της περιοχής.

Η φωτιά πλέον, περί τις 8:00 το βράδυ βρίσκεται σε ύφεση, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να την κρατάνε σε απόσταση από την Εθνική οδό... έχοντας όμως προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε βιομηχανίες της περιοχής οι οποίες και θα αποτιμηθούν με το πρώτο φως της ημέρας.
Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκαλέσει και τα δύο μέτωπα στην περιοχή των Ψαχνών, λίγο πιο πάνω από την Αγία Σοφία, στη θέση Ιερεμίας. Εκεί τα δύο μέτωπα τα χωρίζει μία χαράδρα, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο πυρόσβεσης στο οποίο επιχεήρησαν 4 καναντέρ, ένα ελικόπτερο, 9 πυροσβεστικά με 18 πυροσβέστες και 20 άτομα από πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΑΚ.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και τα δύο μέτωπα έχουν περιοριστεί σημαντικά, για τον πλήρη έλεγχό τους ωστόσο η επιχείρηση θα συνεχιστεί όλο το βράδυ.
Αισιόδοξα είναι τα νέα για το πύρινο μέτωπο στην Λίμνη Εύβοιας, όπου εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας έχει καταφέρει να το θέσει υπό έλεγχο.