Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι εισπρακτικές είναι παράνομες!

Νόμος ν. 3758/2009 !

Αγνοείστε τις…..

Παράνομο κρίθηκε τo κυνήγι των οφειλετών σε τράπεζες από εισπρακτικές εκ μέρους των πελατών τους, με απλά λόγια απαγορεύεται η εκχώρηση δανείων στις εισπρακτικές και σε άλλους τρίτους από τις τράπεζες, το ίδιο και οι έξωδικαστικές και δικαστικές πράξεις κατά των οφειλετών κα.α…
Σύμφωνα με τον ν. 3758/2009 οι εισπρακτικές δεν μπορούν να αγοράσουν ή να αναδεχτούν ή να διαχειριστούν δάνεια από τις τράπεζες ή να χορηγήσουν οι ίδιες δάνεια, διότι δεν είναι πιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ), δεν μπορούν να προβούν σε καμία εξωδικαστική πράξη εναντίον οφειλέτη που ασκείται αποκλειστικά από δικηγόρους ή δικαστικούς επιμελητές, όπως είναι τα εξώδικα, οι διαταγές πληρωμής, οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ή να συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς..

Σύμφωνα με τον ν. 3758/2009 οι εισπρακτικές μπορούν μόνο να ενημερώνουν εξωδίκως τους οφειλέτες για ληξιπρόθεσμα δάνεια, που έχουν καταγγελθεί από την τράπεζα, ενώ απαγορεύεται από τράπεζα η εκχώρηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων προς είσπραξη, είτε προς τις εισπρακτικές είτε προς άλλους τρίτους!

Και για να γίνει σαφέστατο, οι εισπρακτικές δεν μπορούν να γίνουν «δανειστές», δηλαδή, δεν μπορούν να πάρουν την θέση των τραπεζών απέναντι στους δανειστές, διότι οι τράπεζες δεν επιτρέπεται να τους εκχωρήσουν, ή πουλήσουν ή μεταβιβάσουν για διαχείριση δάνεια, διότι οι εισπρακτικές δεν έχουν άδεια για χορήγηση ή διαχείρισης δανείων, εφόσον δεν είναι πιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ …

Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση δικαστικής διεκδίκησης δανείου, κατάσχεσης, πλειστ/σμού κλπ. από εισπρακτική εταιρεία, εσωτερικού ή εξωτερικού, εναντίον οφειλέτη. Καμία και ποτέ!