Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι Βοιωτοί ασθενείς!

Τα επείγοντα περιστατικά θα διοχετεύονται στα νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Κορίνθου..

Καμία λογική δεν φαίνεται να διέπει τους κυβερνώντες, στους σχεδιασμούς στον τομέα της υγείας, όπου η προχειρότητα και ο παραλογισμός υπερέχουν…

Τα επείγοντα περιστατικά των δυο Βοιωτικών νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, θα διοχετεύονται στα νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Κορίνθου, που σημαίνει ότι ο ασθενής θα αποβιώσει πριν ακόμη φτάσει σε αυτά!

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ μιλά για τρείς άξονες, ο ένας εκ των οποίων αφορά την διακοπή της ροής περιστατικών από τα νοσοκομεία Θήβας, Λιβαδειάς προς νοσοκομεία της Αθήνας, τα οποία θα κατευθύνονται προς τα νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Κορίνθου!

Δηλαδή, ένα δυνατό περιστατικό καρδιόπαθειας ή ατυχήματος θα κατευθύνεται στην Λαμία και αν δεν διατίθενται εκεί μέσα αντιμετώπισης θα οδεύει για την Αθήνα, οπότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει …

«Κανόνας δια τις διακομιδές είναι η διακομιδή των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο όσο γίνεται γρηγορότερα. Δηλαδή, όταν έρχεται ένα έμφραγμα, δεν μπορεί ο χρόνος διακομιδής να υπερβαίνει τα 90 λεπτά. Φανταστείτε λοιπόν, να παραστεί ανάγκη για ένα τέτοιο περιστατικό, το οποίο θα διακομιστεί στο νοσοκομείο της Λαμίας μετά από δίωρη διαδρομή, το οποίο δεν διαθέτει αιμοδυναμικό εργαστήριο, οπότε αναγκαστικά θα φύγει για την Αθήνα, άλλες τρείς ώρες, που σημαίνει ότι θα θρηνήσουμε πολλά θύματα, ενώ τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρα» λέει ο Δ/ντής της Καρδιολογικής Κλινικής και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Θήβας Εμ. Σκουμπουρδής…

«Είμαστε δίπλα στον διεθνή με πολλά ατυχήματα, στρατόπεδο, εργοστάσια και θα πρέπει να τρέχουμε στην Λαμία ή την Λάρισα με τις ζωές να χάνονται στην διαδρομή. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θα πρέπει να μαζευτεί όλος ο κόσμος, μαζί και ο Δήμος με τους βουλευτές και να τους πάρουμε φαλάγγι» υποστηρίζει πολίτης, συγγενής του οποίου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Θήβας, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν υποχρεωμένος να πηγαινοέρχεται στην Λαμία, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο, καθώς δεν διαθέτει τα απαιτούμενα για την χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας..

«Θα έπρεπε ο σχεδιασμός να τεθεί σε άλλη βάση, δηλαδή, τα περιστατικά της Θήβας τουλάχιστον να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα» επισημαίνει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, ο οποίος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους γιατρούς του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει παρέμβαση αλλαγής του σχεδιασμού, καθώς οι προτεινόμενες αποστάσεις ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την ζωή των ασθενών..

Να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Υγείας χρηματοδότησε τα δυο δυο Βοιωτικά Νοσοκομεία με 9.500.000 ευρώ, κατανέμοντας 2.000.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Θήβας και 7.500.000 για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς!