Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σε έξαρση ο προεκλογικός πυρετός για τη διεκδίκηση του Δήμου Τανάγρας

Με το προεκλογικό θερμόμετρο να ανεβαίνει όσο πλησιάζει η 18 Μαΐου, οι υποψήφιοι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Τανάγρας παρουσίασαν τους υποψηφίους τους με παράλληλες εκδηλώσεις εγκαινίων εκλογικών κέντρων και ομιλίες τους που σηματοδοτούν την μελλοντική τους πολιτική.
“Ο Δήμος στου Πολίτες” - Λάζαρος Μαυράκης
Συγκεκριμένα, τον χορό των εκδηλώσεων άνοιξε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ο Δήμος στους Πολίτες” υποψήφιος δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαυράκης, ο οποίος παρουσίασε την Κυριακή στις 4-5-14 σε γνωστή καφετέρια του Δηλεσίου τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στα κοινά, αλλά κυρίως γιατί αντιστάθηκαν στις πιέσεις να μην συστρατευτούν μαζί του, από αυτούς που δεν θέλουν την ανάπτυξη του τόπου. “Θα δείτε του τολμηρούς, είναι ομάδα δυνατή με γνώσεις. Είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το Δήμο και να τον διοικήσουμε καλύτερα” τόνισε.
Στην ομιλία του ο κ. Μαυράκης επικεντρώθηκε στα γνωστά και μεγάλα προβλήματα του Δηλεσίου, όπως η ανακήρυξή του σε ενιαίο Δημοτικό Διαμέρισμα, το λιμνάζον Σχέδιο Πόλεως, η έλλειψη βασικών υποδομών όπως σχολείο, αποχέτευση, πεζοδρόμια κ.α., θεωρώντας προσωπική του επιτυχία, την πολιτική απόφαση να ψηφίζουν οι δηλεσιώτες στο Δημοτικό Σχολείο του Δηλεσίου.
 ....http://www.anparatiritis.gr

“Εμείς η Κοινωνία” - Βασίλης Περγάλιας
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Εμείς η Κοινωνία” κ. Βασίλης Περγάλιας, παρουσία πλήθους φίλων και ψηφοφόρων, εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στο Σχηματάρι όπου ακολούθησε και η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων για το Δήμο Τανάγρας.
Με βασικό του σύνθημα “αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα” ο κ. Περγάλιας διευκρίνησε ότι για τον ίδιο, η πολιτική δεν είναι πόλεμος, αλλά αγάπη για τον τόπο, στέλνοντας στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών το μήνυμα του πολιτικού πολιτισμού και τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα εντός των πολιτισμένων ορίων, αποφεύγοντας τα κτυπήματα “κάτω από τη ζώνη” όπως λένε. “Ήλθα να δώσω και όχι να πάρω. Δέσμευσή μου ο αγώνας για την έξοδο από την κρίση” είπε, ενώ δεσμεύτηκε να υπηρετήσει το Δήμο με εντιμότητα και διαφάνεια. “Είμαστε η ώρα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια” τόνισε. Αναφερόμενος στη νέα γενιά, είπε ότι θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά τους, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον συνδυασμό του, σαν πολυσυλλεκτικό και ανεξάρτητο συνδυασμό.
“Ταναγρα, Ιστορικος Σύγχρονος Και Ανθρωπινος Δημος” - Βαγγέλης Γεωργίου
“Οι εκλογές τελείωσαν” απεφάνθη από την παρουσία του πλήθους των ψηφοφόρων του, ο αρχηγός του συνδυασμού “Τανάγρα, Ιστορικός Σύγχρονος Και Ανθρώπινος Δήμος” νυν δήμαρχος κ. Ευάγγελος Γεωργίου, τη Δευτέρα 5-5-14 στο Σχηματάρι με ευκαιρία τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.
Η ομιλία του επικεντρώθηκε στο έργο του κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας δημαρχίας του, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο Σχηματάρι είπε “...λένε οι κάτοικοι των άλλων οικισμών ότι δεν έκανα τα έργα που έγιναν στο Σχηματάρι. Δεν προλάβαμε”. “Η πορεία μου μιλάει με τα έργα μου” διευκρίνησε. Σ΄άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους πρώην συνεργάτες του και νυν διεκδικητές του δήμου, φωτογραφίζοντας τον κ. Περγάλια και τους συμβούλους που τον ακολούθησαν, “...αν διαφωνούσαν με την πολιτική του Δημάρχου γιατί δεν παραιτήθηκαν, αλλά παραμένουν στη θέση τους;” αναρωτήθηκε. “Πήρα το δήμο με χρέη και τον αφήνω με πλεόνασμα” τόνισε, ρίχνοντας καρφί για την ολιγόχρονη απουσία του από το θρόνο του δημάρχου όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής. Υποσχέθηκε ότι θα ενοποιήσει και θα κάνει Δημοτικό Διαμέρισμα το Δήλεσι και θα τελειώσει τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως το κεντρικό διϋλιστήριο, την άρδευση του κάμπου από την Υλίκη, το περιβαλλοντικό κ.α.
Καλή επιτυχία σ' όλους!