Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κυκλοφορώ και … παρεμβαίνω!

  Από το 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

http://thivarealnews.blogspot.gr/
 Η Γ΄ τάξη του σχολείου, στα πλαίσια του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί, «αναστάτωσε» τη γειτονιά του σχολείου την Πέμπτη 22 του Μάη. Αρχικά, έγινε δεκτό το αίτημά τους για μονοδρόμηση της οδού Ψαρών, της οδού που περνάει μπροστά από την είσοδο- έξοδο του σχολείου. Συνεργείο του Δήμου Θηβαίων, με τη βοήθεια εκπ/κών και μαθητών, έστησαν σήματα κυκλοφορίας και αυτό το θεωρούμε μεγάλη επιτυχία τόσο για τη σωστή κυκλοφορία των οχημάτων όσο και για την ασφάλεια των μαθητών.
Η σήμανση συνεχίστηκε στον κεντρικό δρόμο, την οδό Ησιόδου. Μπήκαν πινακίδες που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πρέπει να μειώσουν την ταχύτητά τους και να προσέχουν επειδή πλησιάζουν σε σημεία από όπου περνάνε μαθητές.
http://thivarealnews.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97
http://thivarealnews.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97
Οι Δασκάλες κ.κ. Πασχαλιά Αφροδίτη και Παπαχρήστου Μαρία, που είναι υπεύθυνες για την υλοποίηση του προγράμματος δε σταμάτησαν εδώ. Μόλις τελείωσε η σήμανση πήρε σειρά η διαγράμμιση. Μηχάνημα του Δήμου κατέφθασε με σκοπό να χαράξει μία διάβαση πεζών και να φρεσκάρει μια δεύτερη. Εδώ, οι μαθητές έριχναν το γυαλί που ήταν σε μορφή σκόνης και βοηθά να κρατιέται το κίτρινο χρώμα έντονο και ανεξίτηλο. Και έπεται η συνέχεια. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν κολονάκια στην οδό Ησιόδου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υποτυπώδες πεζοδρόμιο για να προσέρχονται και να αποχωρούν οι μαθητές με ασφάλεια.


 Επίσης, την Πέμπτη θα γίνει προγραμματισμένη επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι Θηβών.
 Τέλος, όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος που έχουν να κάνουν με τον ενεργό ρόλο του μαθητή στην κοινωνία θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου σε ημερίδα που διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας από τους Σχολικούς Συμβούλους της περιφέρειάς μας.