Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ '' ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ-ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν πλέον οι ασθενείς και οι συνοδοί τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς στο Παθολογικό Τμήμα. Οι εφημερεύοντες ιατροί στο συγκεκριμένο τμήμα είναι μόλις 3 από τους 6 που εργάζονταν μέχρι πρότινος και φυσικά δεν επαρκούν να καλύψουν εφημερίες για όλο το μήνα. Με πολύ πρόχειρο τρόπο και μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά η διοίκηση, επιστράτευσε γενικούς γιατρούς από όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού για να καλυφθούν οι ημέρες. Το παράλογο που προέκυψε όμως είναι ότι δεν έχουν οι γιατροί αυτοί τη δυνατότητα αλλά και τη νομιμοποίηση να κάνουν εισαγωγές ασθενών ούτε καν για παρακολούθηση πολύ περισσότερο για θεραπεία. Ο οποιοσδήποτε που θα καταφύγει στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και χρειάζεται έστω και μονοήμερη νοσηλεία παρακολούθησης πρέπει να πάει στη Θήβα (εκεί θα αντιμετωπίσει άλλες ακόμη πιο παράλογες ελλείψεις), στη Λαμία, στη Χαλκίδα ή στην Αθήνα. Η κυρία Γιώτα Πούλου, τωρινή δήμαρχος πια, το διαπίστωσε από κοντά την αλήθεια των γεγονότων παραμονή εκλογών μάλιστα.

Δεν έχουν προηγούμενο τα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας. Τα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας είναι σε απόλυτο οικονομικό, ασφυκτικό κλοιό. Τους ιθύνοντες τους ξέρετε, τους έχουμε κατονομάσει πολλές φορές αλλά εσείς τους δώσατε με τις επιλογές σας, ακόμη και να θριαμβολογούν θρασύτατα στα κανάλια. Το νοσοκομείο της Θήβας έχει υποστεί μέγιστη κατάρρευση ένεκα της ανεπαρκούς στελέχωσης και τώρα το μόνο που απέμεινε στοιχειωδώς να λειτουργεί στο Νομό, απλώς παραπαίει. Δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, παθολόγος, ορθοπαιδικός, ακτινολόγος, ιατρός αξονικού τομογράφου και γυναικολόγος τις περισσότερες ημέρες του μήνα. Οι εφημερίες του Παθολόγου συμπληρώνονται από φιλότιμους γενικούς ιατρούς ενώ του καρδιολόγου από επίσης εξαναγκαστικές μετακινήσεις καρδιολόγων από το Νοσοκομείο Θηβών και φυσικά λείπουν και από κει.
 Απλά παράλογο και γελοίο. Το μικρό σεντόνι όσο και να το τραβάς δεν πρόκειται να σκεπαστείς.
Τί περισσότερο περιμένετε να γίνει; τ” αποτελέσματα της γνωστής πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας βιώνουμε. Ας μειωθεί το εθελόδουλο εξαρτημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας (βουλευτές, υπάλληλοι βουλής) κι ας εξοικονομηθούν χρήματα. Έστω και λίγα, τα χρειαζόμαστε και θα πιάσουν τόπο. Σας στερούν την ίδια σας την υγεία και μόνο αφελείς μπορώ να χαρακτηρίσω, αν όχι κάτι χειρότερο τους συναδέλφους μου ιατρούς που έτρεξαν περιχαρείς να στελεχώσουν τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια μνημονιακών υποψηφίων που κατήγαγαν και λαμπρές νίκες. Δεν ρώτησαν; Δεν ήξεραν τι στήριξαν με το «απίστευτο βάρος» των προσωπικοτήτων τους; Υπάρχει οργή, πόνος ανέχεια που η φιλοδοξία τους δεν τους άφησε να τα δουν. Ή απλά αδιαφόρησαν! Το μοναδικό Νοσοκομείο που έμεινε στο Νομό κατέρρευσε κι εκείνοι μου τείνουν το χέρι τους…

Νύχτωσε νύχτα νύχτωσε!
ΠΗΓΗ