Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ [ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ]



Αγαπητοί  συμπολίτες,
Η απόφασή μου να ασχοληθώ με την πολιτική σε  περιφερειακό επίπεδο και να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Περιφερειακός σύμβουλος  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προέκυψε διότι θεωρώ πως πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά Περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Μια νέα γενιά που δε θα επαναπαύεται και δε θα επιζητά το «βόλεμα» αλλά θα δρα με εντιμότητα προς όφελος της κοινωνίας και θα διακατέχεται από πνεύμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Πίστη μου είναι πως αν αλλάξει η νοοτροπία μας ως πολίτες και ως ψηφοφόροι και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε προοδευτικά και να ενεργούμε συλλογικά τότε μόνο θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και μετά από ώριμη σκέψη και παρότρυνση άξιων ανθρώπων του τόπου μας,  τάχθηκα στο πλευρό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Γιαννόπουλου . Θεωρώ  τιμή μου που επιλέχτηκα να στηρίξω τον Θανάση Γιαννόπουλο και τον συνδυασμό «Συμφωνία για την Στερεά» γιατί πιστεύω ακράδαντα πως λειτουργεί: με γνώμονα την ακεραιότητα και την  διαφάνεια, με στόχο να οδηγήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε μια νέα πορεία δημιουργικής ανάπτυξης και εξωστρεφούς προοπτικής και με επίκεντρο πάντα τις ανάγκες και την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.
Έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών και των ευθυνών,  ζητώ την  δική σας υποστήριξη, γιατί είμαι αποφασισμένος να συνδράμω με τις γνώσεις μου και να στηρίξω με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα την λειτουργία και την ανάπτυξη  της Περιφέρειας μας,  μιας Περιφέρειας που θα δίνει λύσεις  στα προβλήματα και θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, θα μεριμνά για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία τους, δείχνοντας  ευαισθησία στις ιδιαιτερότητες  των ατόμων  της τρίτης ηλικίας και των ΑμεΑ, του  αγροτικού  πληθυσμού, που  θα είναι πρωταρχικής σημασίας  με μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων,  αξιοποιώντας τους διαθέσιμους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους και την προσέλκυση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων στήριξης. Μιας Περιφέρειας που θα κάνει πράξη την προστασία του περιβάλλοντος,  την εξοικονόμηση των  πόρων  και της  αειφορίας, θα έχει στόχο την τουριστική προβολή και  αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού,  θα έχει πλάνο για τον  αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας , θα συμβάλει στην ενίσχυση της  τοπικής οικονομίας   των τοπικών επιχειρήσεων και την ενεργή  προώθηση των τοπικών  προϊόντων.
Με βαθύτατη εκτίμηση σε κάθε συνάνθρωπό και συμπολίτη μου,
 Κώστας Σταμέλος