Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τσεκούρι στα επιδόματα – 100 βοηθήματα μπαίνουν στο στόχαστρο


Το κράτος υπολογίζει ότι τα περίπου 100 επιδόματα που δίδονται αυτή τη στιγμή του κοστίζουν κοντά στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι τα επιδόματα αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο για περικοπές. Πλέον θα δίδονται από το υπουργείο Εργασίας

Οι αλλαγές αφορούν σε όλα τα επιδόματα που δίδονται σήμερα από τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Πλέον τα επιδόματα θα κατανεμηθούν σε τρεις πυλώνες με βάση το Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα, τις πολιτικές στήριξης της οικογένειας και τα προγράμματα αστέγων, μεταναστών, Ρομά κλπ

Είναι ακόμη μια μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για την αναδιάρθρωση των επιδομάτων και καθώς η αναδιάρθρωση στην εποχή του μνημονίου έχει γίνει συνώνυμη των περικοπών μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε γενναίο ψαλίδισμα και κριτήρια που θα αφήνουν εκτός χιλιάδες από τους σημερινούς δικαιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των 5 δισ. που δίδει ήδη το Κράτος λόγω της καθολικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει να εξευρεθούν ακόμη 650 εκατομμύρια ως 1 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό μάλλον αναλογεί στις περικοπές που θα πρέπει να γίνουν στα επιδόματα.

newsit.gr