Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ορχομενός: Έκλεβαν τα καντήλια!


Συνελήφθησαν, (10-09-2014) το πρωί στον Ορχομενό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα, δύο (2)ντόπιοι ηλικίας 43 και 27 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διάπραξη κλοπών από κοιμητήριο στην περιοχή του Ορχομενού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του οχήματος και κατασχέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε μπρούτζινα αντικείμενα (ανθοδοχεία, καντήλια και φαναράκια), προερχόμενα από τάφους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι μέρος των αντικειμένων είχε κλαπεί προχθές (09-09-2014), ενώ εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ακόμα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τον τελευταίο μήνα από το ανωτέρω κοιμητήριο.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.