Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Φυσικό αέριο στο νοσοκομείο της Θήβας και προσλήψεις στη Λιβαδειά


Ρουσσόπουλος: Δεν εκβιάζομαι

Βολές προς κάθε κατεύθυνση εξαπέλυσε ο διοικητής των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας Κωνσταντίνος Ρούσσόπουλος με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε για την ωρομέτριση των εργαζομένων με την χρήση μηχανήματος με δακτυλικό αποτύπωμα.

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με το Βιομετρικό σύστημα ωρομέτρησης ο κ. Ρουσσόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε επεσήμανε ότι επιχειρείται «εντελώς αναιτιολόγητα (;) με υφέρπουσες φημολογίες προς τα ΜΜΕ να δημιουργηθούν εντυπώσεις την στιγμή που το μηχάνημα δεν έχει παραγγελθεί αφού όπως γνώριζαν όλοι άριστα θα εξεταζόταν πρώτα το Νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διαπιστώθηκε τελικά ότι είναι και ασαφές».

Ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά «σύστημα ωρομέτρησης άλλου τύπου θα εγκατασταθεί και μάλιστα σύντομα, όσο για το κόστος, μακάρι όλα ή τα εν μέρει οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο να ελύνοντο με μία αντίστοιχη δαπάνη, τότε ο εκάστοτε Διοικητής θα είχε διακοσμητικό χαρακτήρα».

Καταλήγοντας ο κ. Ρουσσόπουλος αναρωτιέται «Ποια η σκοπιμότητα επομένως και ποιους εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση ενός αβάσιμου γεγονότος ανά το πανελλήνιο;» και υπογραμμίζει: «Και εν πάση περιπτώσει στο έτος 2014 ποιος ειλικρινά πιστεύει ότι τα προσωπικά δεδομένα απειλούνται από ένα παρόμοιο σύστημα ασφαλές καθ΄ όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του; Η ανάδειξη άραγε ανύπαρκτων θεμάτων ωφελεί το Γ. Ν. Λιβαδειάς; Αλήθεια στο Γ. Ν. Θηβών όπου ήδη λειτουργεί σύστημα ωρομέτρησης, το προσωπικό είναι δεύτερης ταχύτητας;»

Τέλος τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι «τουλάχιστον ο συγκεκριμένος Διοικητής ούτε αδειάζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται».

Να θυμίσουμε εδώ την ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο για το συγκεκριμένο θέμα: «Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην πρόθεση της διοίκησης να αγοράσει και να τοποθετήσει μηχάνημα ωρομέτρησης της βάρδιας, με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Τονίζουμε ότι το δακτυλικό αποτύπωμα αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του ωραρίου προσωπικού. Παρά τις δίκες μας παρεμβάσεις για επιλογή άλλου είδους μηχανήματος η διοίκηση προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης αλλά και στην παραγγελία ενός τέτοιου μηχανήματος .

Η ενέργεια αυτή δηλώνει ξεκάθαρα την προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την σημερινή κατάντια του νοσοκομείου Λιβαδειάς στο προσωπικό. Ένα προσωπικό που παρά τις χαμηλές αποδοχές εργάζεται πολύ πιο πάνω από τα όρια των δυνατοτήτων του.

Η ενέργεια αυτή δηλώνει τις προτεραιότητες της διοίκησης για έλεγχο και όχι για τη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου γιατί τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του γυναικολογικού υπερήχου ή για την αγορά συσκευής τηλεφωνικού κέντρου ή για την αγορά καροτσιών μεταφοράς ασθενών, την επισκευή των δαπέδων κ.τ.λ.

Τονίζουμε το γεγονός ότι το προσωπικό δεν αρνείται την τοποθέτηση μηχανήματος ελέγχου του ωραρίου, αλλά διαφωνεί κάθετα με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου τύπου μηχανήματος.

Ο σύλλογος δε θα μείνει θιασώτης σε μια τέτοια ενέργεια που χρησιμοποιεί το δακτυλικό αποτύπωμα για την πιστοποίηση της παρουσίας του προσωπικού. Θα εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την καταγραφή και την διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων».

Φυσικό αέριο στο νοσοκομείο της Θήβας και προσλήψεις στη Λιβαδειά

Η σύμβαση για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στο νοσοκομείο Θηβών υπεγράφη ανάμεσα στον διοικητή των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας Κωνσταντίνο Ρουσόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Αφοί Μαρή Ο.Ε.».

Παράλληλα με την διαδικασία για το συγκεκριμένο έργο που με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας όπως έκανε γνωστό ο κ. Ρουσσόπουλος προχωράνε και οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο ίδιο νοσοκομείο στο οποίο να σημειωθεί ότι ήδη εγκαταστάθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής Σπύρος Δεσύλας.

Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπως έκανε γνωστό ο Κ. Ρουσσόπουλος «προσελήφθησαν σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού κ. Βορίδη δύο επικουρικοί Ιατροί (1 Καρδιολόγος , 1 Ακτινοδιαγνώστης ) ενώ σημαντική επίσης είναι η απόσπαση Οφθαλμιάτρου μετά την θετική αντιμετώπιση του θέματος από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κο Λάζαρο Μακρή , ο οποίος δύο φορές εβδομαδιαία (Τετάρτη – Πέμπτη) θα δέχεται το κοινό στο Γ. Ν. Λιβαδειάς και μία φορά Παρασκευή) στο Γ. Ν. Θηβών».

Σύμφωνε με τον Κωνσταντίνο Ρουσσόπουλο και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στην πρόσφατη συνάντηση των Διοικήσεων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «θα προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού με ταυτόχρονη επίσπευση της σχετικής διαδικασίας».