Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Θα έχουμε ξανά εκλογές στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας??


http://e-sterea.gr/

Σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μανδρας-Ειδυλλιας, όπου επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη (συζητήθηκε χθες) όσο και του τρίτου Θανάση Πανωλιάσκου , βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο»!

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που έχει 27 δημοτικούς συμβούλους, προβλέπεται ψηφοδέλτιο 14Χ54 εκατοστά , ενώ στο άρθρο 28 του εκλογικού νόμου αναφέρονται τα εξής: «Εκτός από την περίπτωση ακυρότητας, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 του προηγούμενου άρθρου, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο μόνον στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Αν έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή, από αυτά που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 24 η Η η Η υπουργική απόφαση ».
aftodioikisi