Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας στη Θήβα


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος μας προγραμματίζει την υλοποίηση σεμιναρίου επιμόρφωσης εργοδοτών ανάλογα με την επικινδυνότητα για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας .

Το πρόγραμμα για τη Γ κατηγορία αναφέρεται σε εργοδότες η υπαλλήλους επιχειρήσεων που υπάγονται που απασχολούν μέχρι 49 άτομα. Η διάρκεια επιμόρφωσης θα είναι 10 εκπαιδευτικές – διδακτικές ώρες (2 ημέρες επιμόρφωσης). Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν Σάββατο και Κυριακή από 5 ώρες την κάθε ημέρα.

Το πρόγραμμα για τη Β κατηγορία αναφέρεται σε εργοδότες η Συνεργεία αυτοκινήτων, βενζινάδικα, φανοποιεία, βουλκανιζατέρ, μηχανουργεία, ξυλουργεία, υπεργολάβοι οικοδομών (καλουπατζήδες, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σοφατζήδες, πλακάδες αλουμινάδες, σιδεράδες, μαρμαράδες, πλακάδες κλπ * ), αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, οδοντοτεχνίτες, αργυροχρυσοχόοι, επισκευαστές μηχανών θαλάσσης, κατασκευής ενδυμάτων (φασόν), δέρματος και λοιπών συναφών εργασιών. Η διάρκεια επιμόρφωσης θα είναι 35 εκπαιδευτικές – διδακτικές ώρες από 5 ώρες ημερησίως.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας.
Μετά το πέρας του επιμορφωτικού προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης που τους δίνει το δικαίωμα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά γραφεία του Συλλόγου Κάδμου 28 & Οιδίποδος και στο τηλ 22620 27081

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ