Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Να κάθεσαι και να κοιτάς»: Προβολή της ταινίας του Θηβαίου σκηνοθέτη Γιώργου Σερβετά


Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» προβάλει την ταινία του Θηβαίου σκηνοθέτη Γιώργου Σερβετά: «Να κάθεσαι και να κοιτάς», στο πλαίσιο συμβολής του συλλόγου στην γνωριμία και προώθηση νέων σκηνοθετικών δημιουργιών και της Τέχνης του Κινηματογράφου στην πόλη μας.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, Αίθουσα «Αλ.Κοφίνη», στις 8.00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Να κάθεσαι και να κοιτάς»:
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Γιώργος Σερβετάς
«Ένα τρένο φτάνει σε έναν επαρχιακό σιδηροδρομικό σταθμό. Αποβιβάζεται μόνο η Αντιγόνη, μια γυναίκα γύρω στα 30. Κανείς δεν βρίσκεται εκεί για αυτήν. Στο σταθμό, μόνο ένας γέρος άντρας που δεν περιμένει κανένα τρένο. Η Αντιγόνη έχει φύγει από την Αθήνα κι έχει επιστρέψει στη γενέθλια πόλη της για να μείνει εκεί. Η αναζήτησή της για μια απλή ζωή αποδεικνύεται πιο μπερδεμένη απ' ό,τι έχει φανταστεί.
Το «Να κάθεσαι και να κοιτάς» είναι η ιστορία της Αντιγόνης, που έβρισκε πιο βολικό να προσαρμόσει τον κόσμο στα μέτρα της από το να προσαρμοστεί η ίδια.»

H ταινία έχει προβληθεί στα φεστιβάλ:
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2013
Toronto International Film Festival, 2013
Berlinale, Panorama, 2014
Palm Springs International Film Festival, 2014
Seattle International Film Festival, 2014
Montpellier Cinemed, 2014

Παραγωγή: Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Φένια Κοσοβίτσα
Φωτογραφία: Κλαούντιο Μπολιβάρ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Συμεού, Νίκος Γεωργάκης, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Γιώργος Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Σιραδάκης, Γιώργος Ζιόβας
Διανομή: Feelgood Entertainment