Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αποθεματικά και Κωπαΐδα τα βασικά θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς


Στη Λιβαδειά συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση, χαιρετισμό αλλά και προβληματισμό για τα προβλήματα της Βοιωτίας, εξέφρασαν ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, αιρετοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Στα έκτακτα θέματα κυριάρχησε η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των αποθεματικών της Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Στουπή να κατηγορεί τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για μικροπολιτική ενάντια στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας.     http://www.siriosfm.gr/

Ο περιφερειάρχης απάντησε κάνοντας λόγο για φαινόμενα στρατευμένης αυτοδιοίκησης με κομματικούς στόχους.Νωρίτερα, στην αρχική τοποθέτηση του, ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει την ΠΝΠ, τόνισε όμως ότι η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συμβάλλει την εθνική προσπάθεια, μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την ΠΝΠ, εξαπέλυσαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, πλην του Αθανάσιου Γιαννόπουλου που στήριξε τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε η διαχείριση του κωπαιδικού πεδίου από την Περιφέρεια και το πλαίσιο δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την εισήγηση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, που παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των ενεργειών και τεχνικών παρεμβάσεων που υλοποιούνται στην Κωπαίδα ( αγροτική οδοποιία – καθαρισμός καναλιών – συντήρηση αντλιοστασίων κλπ.) ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων της Π.Ε. Βοιωτίας και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη συνεργασία.

Ολοκληρωμένο και συνεκτικό χαρακτήρισε το σχέδιο των παρεμβάσεων ο περιφερειάρχης, ζητώντας την ανοχή των αγροτών και ενημέρωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα και η Κωπαΐδα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξέλιξη που θα διευκολύνει στη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Για την ανάγκη ενός νέου οργανωτικού σχήματος δημόσιου χαρακτήρα, με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μίλησαν αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ενώ ο Ν. Στουπής, τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθεί η διαχείριση από την περιφέρεια και μετά αν χρειαστεί να γίνουν οι όποιες αλλαγές.