Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Την… «μάδησε». Ο Λεβαδειακός 2-1 την ΑΕΚ και με… ανατροπή

http://stereasports.com

  Την ολική ανατροπή έκανε ο Λεβαδειακός στο δεύτερο ημίχρονο και με ψυχή και πάθος αλλά και καλό τακτικό ποδόσφαιρο κατάφερε να κερδίσει 2-1 την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ δημιουργώντας πλέον και τη δικιά του παράδοση αφού και στην προηγούμενη αναμέτρηση την είχε ξανακερδίσει και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε έτσι όπως θα έπρεπε για έναν τέτοιο αγώνα και παρά το 1-0 του πρώτου μέρους δεν πτοήθηκε κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τσιντώτα έκανε την μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη με τα γκολ του Τριποτσέρη και του Ντομοβτσίσκι

Έτσι, η ομάδα της Λιβαδειάς έφυγε από το ΟΑΚΑ θριαμβεύτρια και με το 6ο φετινό της «τρίποντο» ανέβηκε στην 6η θέση της Σούπερ Λιγκ με 22 βαθμούς, αφήνοντας από κάτω τον Αστέρα Τρίπολης. Αντίθετα, για την ΑΕΚ αυτή ήταν η 4η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα που την άφησε στους 27 βαθμούς.

Πως έπαιξαν…

Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3 και τον Ανέστη στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γκάλο, στο αριστερό ο Ντίντακ και σέντερ μπακ ο Άρθο με τον Κολοβέτσιο. Αμυντικό χαφ ήταν ο Σιμόες, ενώ δίπλα του κινούνταν οι Γιόχανσον και Μπουανανότε. Στην επίθεση από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ και Αραβίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον Λεβαδειακό, με τον Τσιντώτα να κάθεται κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μουλόπουλος, αριστερά ο Μανωλάς και στόπερ ο Ουόν με τον Τριποτσέρη. Αμυντικά χαφ ήταν ο Νικολάου με τον Στάθη, δεξί εξτρέμ ο Γιακουμάκης, αριστερά ο Μίνγκας και πίσω από τον προωθημένο Μάντζιο κινούνταν ο Ντομοβτσίσκι.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΚ, αφού δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, ενώ πέτυχε και το μοναδικό τέρμα που χωρίζει τις δύο ομάδες με τον Γιόχανσον. Οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να μην κλειστούν πίσω, με τον Λεβαδειακό να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, μόλις στο 2’ με τον Μάντζιο.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε επτά λεπτά αργότερα με σουτ των Γκάλο και Τζεμπούρ, τα οποία πάντως εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Τσιντώτας και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Η «Ένωση» συνέχισε να είναι δραστήρια και στο 16’ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αραβίδης σέντραρε από δεξιά και ο Γιόχανσον με ωραία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Τσιντώτα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του, δεν πτοήθηκε και μετά το πρώτο 20λεπτο ισορρόπησε τον ρυθμό. Μάλιστα, σε δύο, τρεις περιπτώσεις έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα, η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 38’ με σουτ του Μπουανανότε, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόχανσον έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής έκρινε πως ο παίκτης των γηπεδούχων είχε κάνει φάουλ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα τέταρτο για να δημιουργήσουν αξιόλογη φάση. Πρώτος απείλησε ο Λεβαδειακός με σουτ του Ντομοβτσίσκι (58’), το οποίο πάντως έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άγγιξε το 2-0, όμως ο Τσιντώτας είπε «όχι» αρχικά στον Μπουανανότε και στη συνέχεια στον Άρθο και κράτησε την ομάδα του μέσα στο ματς.

Οι φοβερές επεμβάσεις του νεαρού τερματοφύλακα δεν πήγαν… στράφι, αφού στο 62’ έπειτα από λάθος του Ανέστη, ο Τριποτσέρης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.

Όπως ήταν λογικό, η ΑΕΚ έψαξε την γρήγορη αντίδραση και ανέβηκε ψηλά, αφήνοντας παράλληλα αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Αυτά εκμεταλλευτήκαν οι φιλοξενούμενοι και στο 70’ ο Μάντζιος αφού έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβέτσιο και πάτησε περιοχή, γύρισε στον επερχόμενο Ντομοβτσίσκι και εκείνος με πλασέ την έσπρωξε στα δίχτυα και έφερε… τούμπα το παιχνίδι (1-2).

Αμέσως ο Πογιέτ έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές και η «Ένωση» βγήκε μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η άμυνα του Λεβαδειακού ήταν συμπαγής, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις. Στο 81’ ο Πλατέλλας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν εύκολη λεία για τον Τσιντώτα και ο Λεβαδειακός που άντεξε στην πίεση, έφυγε με τη νίκη (1-2) από το ΟΑΚΑ και θα κάνει καλά Χριστούγεννα.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ (85’ Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουανανότε (71’ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (71’ Βάργκας), Τζεμπούρ, Αραβίδης.

Στον πάγκο: Βούρας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Νικολάου (87’ Καψάσκης), Στάθης, Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73’ Γιάχιτς), Μίνγκας (46’ Παππάς), Μάντζιος.

Στον πάγκο: Βερέμκο, Μάγκας, Τόπι, Θέος.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης
Βοηθοί: Γ. Καλφόγλου, Δ. Αναστόπουλος
Τέταρτος: Α. Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Άρθο (77’) – Ντομοβτσίσκι (21’), Νικολάου (45’), Μουλόπουλος (54’), Στάθης (84’).
Κόκκινες: –

Σκόρερ: Γιόχανσον (16’) – Τριποτσέρης (62’), Ντομοβτσίσκι (70’).
Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.