Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ


  : «Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3ου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό, αποφάσισε: Την πραγματοποίηση 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
Τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.
Τον συντονισμό του απεργιακού αγώνα με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς), αυτοαπασχολούμενους, που ισοπεδώνονται από τις προωθούμενες ασφαλιστικές απορρυθμίσεις και γενικότερα τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση, κατ΄εντολή των δανειστών και των αγορών.
Η κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.
Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.
Σε αυτήν τη λαίλαπα των νέων βάρβαρων μέτρων η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέες και νέους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες ενάντια σε αυτές τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές και δίνουμε την πρώτη απάντηση με την καθολική συμμετοχή μας στο αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 12.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια.
Οι εργαζόμενοι δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ.
Όλοι μαζί ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να αποτρέψουμε τα χειρότερα»

Πηγή: http://www.iefimerida.g