Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Τεράστια διαρροή μεθανίου στην Καλιφόρνια – Εκκενώθηκαν περιοχέςΟ κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή Πόρτερ Ραντς στην Καλιφόρνια, καθώς εδώ και σχεδόν δύο μήνες υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου από εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας.

Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας σήμερα, η οποία αναφέρει ότι ο κυβερνήτης έλαβε έκτακτα μέτρα «μετά από αίτηση των κατοίκων και τοπικών αρχών» και την «αποτυχία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου της Νότιας Καλιφόρνιας να σταματήσει τη διαρροή».

Χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί το αέριο τους δημιουργούσε πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης, έκλεισαν τα σχολεία της περιοχής.

Μεταξύ των μέτρων που ζήτησε ο Μπράουν από όλες τις υπηρεσίες της πολιτείας είναι να ενταντικοποιήσουν τις προσπάθειες να ελέγξουν την κατάσταση και να βεβαιωθούν ότι η εταιρεία αφαιρεί το μέγιστο δυνατό ποσό φυσικού αερίου από τις εγκαταστάσεις.

Η διαρροή στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Αλίσο, στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, εκλύει χιλιάδες κυβικά μέτρα μεθανίου στην ατμόσφαιρα από τις 23 Οκτωβρίου του 2015. Η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει τα έξοδα που αφορούν κάθε διεργασία επίλυσης του θέματος, είπε ο κυβερνήτης.

πηγη