Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Στο πλευρό των αγροτών στο Κάστρο και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος

 http://levadianews.blogspot.gr/

Στο Κάστρο βρέθηκε το Σάββατο ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος συμπαραστεκόμενος και αυτός με την σειρά του στον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που επιχειρεί η κυβέρνηση να προωθήσει.

Ο Σεβασμιότατος θέλησε ο ίδιος να δώσει το παρών στο Κάστρο όπου συνεχίζεται η διαμαρτυρία των αγροτών της περιοχής μας παρά το τσουχτερό κρύο των ημερών, να συνομιλήσει μαζί τους και να ακούσει τα αιτήματα τους.

Ο Μητροπολίτης φάνηκε να συμμερίζεται τα αιτήματα τους μιας και ο ίδιος, όπως ανέφερε, υπήρξε αγροτόπαιδο και γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους και τις απρόοπτες καταστάσεις που υπάρχουν στην γεωργία.

Για αυτόν τον λόγο, κάλεσε την κυβέρνηση να δει με προσοχή το θέμα της φορολογίας των αγροτών, οι οποίοι ναι μεν πρέπει να φορολογούνται, αλλά παράλληλα να υπάρχει και μέριμνα για αυτές τις απρόοπτες καταστάσεις και καταστροφές που επιδέχονται οι καλλιέργειες τους κατά καιρούς.

Επιπλέον, τόνισε ότι είναι χρέος του ίδιου και της Βοιωτικής Εκκλησίας να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών της περιοχής μας ισχυριζόμενος ότι «η ενότητα είναι η πιο σημαντική και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι μας, είναι νομίζω το πρώτιστο, να μην βρεθεί καμία τάξη απέναντι στην άλλη».

Και κατέληξε λέγοντας :«Σ’ ένα λαό που έχει τόσες αρετές και τόσο φιλότιμο, και ο πρωτογενής τομέας είναι η γεωργία δεν πρέπει να τον καταστρέψουμε. Θα πρέπει να τον τονώσουμε γιατί πιστεύω ότι εκεί είναι η ελπίδα μας».

Νεκταρία Ζιώγα