Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα ζητά ο Νότης Μαριάς


Το ζήτημα της ανάληψης δράσης εκ μέρους της Ε.Ε. για άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. έφερε χθες 29/3/2016 στην Ευρωβουλή με κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς τον Σεπτέμβριο 2015 το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε τη μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία, στις 15 Μαρτίου 2016 είχαν μετεγκατασταθεί μόλις 569 πρόσφυγες εκ των ως άνω 66.400 ατόμων.

Επιπλέον ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι βάσει δηλώσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στόχος είναι οι εν λόγω μετεγκαταστάσεις προσφύγων να φτάσουν τις 6.000 άτομα τoν μήνα, διαφορετικά, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του εν λόγω συστήματος μετεγκατάστασης. Μέχρι σήμερα όμως οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελληνική Επικράτεια ξεπερνούν τις 50.000 με αποτέλεσμα η χώρα να έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών γεγονός που προκαλεί σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα.