Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου

Κολωνάκι | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 12 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου Ρέμπελου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθος κόσμου που έσπευσε να τιμήσει τον νέο Μητροπολίτη.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Γλυφάδας Παύλος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Θηβών Γεώργιος, Σιατίστης Παύλος, Χίου Μάρκος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Τανάγρας Πολύκαρπος και Μεθώνης Κλήμης.

"Είτε θα είσαι λυπημένος, είτε θα χαίρεσαι, είτε θα σε χειροκροτούν, είτε θα σε συκοφαντούν, η διακονία σου θα είναι δυνατή εμπνεομένη πάντοτε από το θυσιαστήριο του Κυρίου " ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς το πνευματικό του παιδί και νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο.

"Οφείλω να αφουγκραστώ τα προβλήματα των ανθρώπων και να προσφέρω ότι καλύτερο δυνατό για την ανακουφισή τους" τόνισε στον σύντομο χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Κλείνοντας ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ανέφερε: "Ευχηθείτε παρακαλώ στη διακονία μου να ευαρεστήσω τον Θεό και τους ανθρώπους, και να φανώ στην αποστολή μου άξιος."

Άλλες φωτό εδώ

Πηγή:http://www.romfea.gr/