Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πακιστανός «ρήμαζε» τους μετασχηματιστές στη Βοιωτία-ΦΩΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε
περιοχή της Αττικής, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς

Σε βάρος του 39χρονου, καθώς και τεσσάρων (4) τουλάχιστον ακόμη συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει συνολικά (53) κλοπές - φθορές μετασχηματιστών, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπερβαίνει τους (8,5) τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να ξεπερνά τις (250.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πηνία και καλώδια χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, κατάλληλα για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως μετασχηματιστών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διακριβώθηκε η δράση οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (23-03-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Β’ Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν.

Σε βάρος του 39χρονου, αλλά και τεσσάρων (4) τουλάχιστον ακόμη συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών από μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας, εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Θήβας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πηνία και καλώδια χαλκού, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, κατάλληλα για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, ανήκει στον 39χρονο, ενώ παράλληλα διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τέσσερις τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 έως και την 23-03-2016, ενέχονται με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε πενήντα τρεις (53) κλοπές χαλκού και φθορές από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος, Άγ. Σπυρίδωνας, Υψηλάντης, Καρυά, Άγ. Γεώργιος, Άγ. Δημήτριος, Πέτρα, Χαιρώνεια, Προφήτης Ηλίας, Ανθοχώρι, Άγ. Βλάσιος, Μαυρομάτι κ.α.) και της Φθιώτιδας (Σφάκα, Κολάκα, Έξαρχος και Καλαπόδι).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπερβαίνει τους (8,5) τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, από τις φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, να ξεπερνά τις (250.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.