Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το Ακραίφνιο ανάμεσα στις περιοχές που εφαρμόζςεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone

 http://orchomenos-press.blogspot.gr/
Μέσω αυτού περισσότερο από μισό εκατομμύριο πολίτες μπορούν να κάνουν ακόμα και στο σπίτι τους δωρεάν 7 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο ακόμα και 80χλμ. μακριά από τον τόπο τους.

Εξοπλισμένοι με ειδικές φορητές συσκευές οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρών κάνουν στους ασθενείς τους σπιρομέτρηση και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Επιπλέον τους μετρούν το ζάχαρο, την πίεση και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, ενώ πρόσφατα εφοδιάστηκαν με μηχανήματα για τη μέτρηση της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Εάν το κρίνουν απαραίτητο μπορούν να στείλουν τις εξετάσεις στους καρδιολόγους και στους πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι μέσα σε 24 ώρες δίνουν ηλεκτρονικά τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Με αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι των 100 απομακρυσμένων περιοχών όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα μπορούν στον τόπο τους εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος όχι μόνο να ελέγχουν προληπτικά την υγεία τους, αλλά και να ρυθμίζουν καλύτερα τις χρόνιες παθήσεις από τις οποίες πάσχουν.

Από το 2008 έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος τηλεϊατρικής Vodafone περισσότερες από 32.000 εξετάσεις.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/309517/to-programma-tileiatrikis-tis-vodafone/#ixzz433rEA0bq