Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που έλαβαν μετάλλιο «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε μετάλλια «Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» σε εννέα αστυνομικούς, που διακρίθηκαν για έξοχες πράξεις και ειδικότερα:

· σε πέντε αστυνομικούς διότι τον Φεβρουάριο 2011, υπηρετώντας σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Βοιωτίας, ήρθαν σε ένοπλη συμπλοκή με πέντε δράστες ληστειών τραπεζών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων και το θανάσιμο τραυματισμό ενός από αυτούς,

· σε τέσσερις αστυνομικούς, διότι τον Νοέμβριο 2013, υπηρετώντας στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς, συμμετέχοντας σε αστυνομική επιχείρηση σε ορεινή περιοχή του Γράμμου, κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις υπηκόους Αλβανίας,επικίνδυνους δραπέτες από φυλακές της Αλβανίας, καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα και να συλλάβουν τον έναν από αυτούς, ο οποίος αποπειράθηκε να πυροβολήσει εναντίον τους με πολεμικό τυφέκιο.

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή των μεταλλίων: