Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Η …. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Τα τελευταία χρόνια σε πολλές από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη της Θήβας μας υποδέχεται μια ομάδα συμπολιτών μας, η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΘΗΒΑΣ. Σε συναυλίες, σκακιστικούς και αθλητικούς αγώνες, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, δασοπροστασία και χίλιες δυο ακόμη δράσεις μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς.

Αλλά τι είναι αυτή η ομάδα; Πρόκειται για μια ομάδα με παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ο σκοπός της είναι η ανιδιοτελής, εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες, θεομηνίες, δασοπυροσβέσεις κ.ά., στην έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Επίσης, συχνά-πυκνά αναλαμβάνουν και την εκπαίδευση πολιτών πάνω στις πρώτες βοήθειες όπως και σε θέματα πρόληψης και μείωσης επιπτώσεων από σεισμούς.

Ο Αντώνης, η Πένυ, η Όλγα, Ο Γιάννης, η Χαρούλα, ο Νίκος, ο Σταύρος, ο Σπύρος είναι κάποιοι συμπολίτες μας δραστήριοι που- πέρα από αυτή την εθελοντική ομάδα- ασχολούνται και με άλλες εθελοντικές και πολιτιστικές ομάδες.

Όποιοι από εσάς επιθυμείτε να γίνετε μέλη αυτής της ομάδας δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με κάποια από τα παραπάνω άτομα. Αξίζει!


Ηλίας Τραμπάκουλος