Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Συγκέντρωση ενεργών πολιτών με πρωτοβουλία του ΑΡΚ Θήβας



Στις 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενεργών πολιτών από όλον τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων με πρωτοβουλία του ΑΡΚ. Συμμετείχαν , περίπου, 50 άτομα και έγινε εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα και το μέλλον της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα παρακάτω:
Εκτιμήθηκε ότι οι αλλαγές που προτείνονται στο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης 1», κινούνται στη σωστή κατεύθυνση καλύπτοντας το πάγιο αίτημα των αυτοδιοικητικών θεσμών και προσώπων για καθιέρωση της απλής αναλογικής, αίροντας της αδικίες που δημιουργούσε το ισχύον πλειοψηφικό σύστημα, επιβάλλοντας την ισονομία και παράλληλα τη συνεργασία και τη συναίνεση. Θεωρήθηκε ότι η αποδοχή του νέου νόμου, μας ωθεί στην υιοθέτηση και δρομολόγηση διαδικασιών συζήτησης για συνεννόηση και σύγκλιση του συνόλου των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανατροπή των καθεστωτικών δυνάμεων του Δήμου και την απαλλαγή από την αδράνεια, την απραξία και την απαξίωση του ίδιου του Δήμου Θηβαίων.

Η επίτευξη του στόχου της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων θα διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στο χώρο των αυτοδιοικητικών, θα δημιουργήσει δυναμική, θα ενεργοποιήσει αδρανοποιημένες δυνάμεις και θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευρύτατου προοδευτικού χώρου.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου των προοδευτικών δυνάμεων η συνέλευση αποφάσισε να ξεκινήσει έναν ευρύτατο διάλογο, με τη συμμετοχή όλων όσων νοιάζονται για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο διάλογος θα εξελίσσεται γύρω από τα προγραμματικά θέματα που πρέπει να υιοθετήσει ο χώρος και θα λύσει όποια θέματα προκύψουν στην πορεία όπως: κατάρτιση προγράμματος, διαθεσιμότητα υποψηφίων ψηφοδελτίου, επιλογή επικεφαλής κλπ.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες συναντήσεων για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.