Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Θεσμικό πλαίσιο και οριοθέτηση της ΕΠΕ Οινοφύτων παραμένουν «ψηλά» στην ατζέντα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας



Τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν της βιομηχανίες της Στερεάς Ελλάδας – με επίκεντρο την οριοθέτηση και η ανάπτυξη του ΕΠΕ Οινοφύτων, καθώς την ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης γρήγορης χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αδειοδότησης της Βιομηχανίας – απασχόλησαν την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (Σ.Β.Σ.Ε.) , που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας.

Την έναρξη της Συνέλευσης έκανε ο κ. Νίκος Κουδούνης, Πρόεδρος του Σ.Β.Σ.Ε. και χαιρετισμοί έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σπανό και από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας κ. Χειμάρα.

Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν και κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των ομιλητών, είναι:

• Η οριοθέτηση και η ανάπτυξη του ΕΠΕ Οινοφύτων,
• η ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης γρήγορης χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αδειοδότησης της Βιομηχανίας
• και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κύριος Θέμης Χειμάρας ανέπτυξε την δραστηριότητα του Κέντρου Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας και την επιτυχημένη απόπειρα διασύνδεσης της με την κοινωνική μέριμνα της Περιφέρειας κυρίως με το πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων μελών του ΣΒΣΕ.

Ο κύριος Μιχάλης Μασουράκης ανέλυσε με στοιχεία και διαγράμματα την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί σημαντικό ποσοστό του κόστους παραγωγής των μεταποιητικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα λόγω της μη ανταγωνιστικής τιμής του. Το σημαντικό αυτό θέμα ανέπτυξε ο Διευθυντής της ΕΒΙΚΕΝ κύριος Αντώνης Κοντολέων.

Τέλος η κυρία Ντία Ανδρεούλη παρουσίασε το πόνημα της ΕΒΕΤΑΜ και του ΕΛΚΕΜΕ, δύο φορέων της Περιφέρειας, που συνέταξαν μετά από πρόσκληση του Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους για την ένταξη τμημάτων ή/και δομών στο υπό διαμόρφωση σχέδιο ίδρυσης Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο να θεραπεύουν επιστημονικούς κλάδους και επαγγελματικές ανάγκες του μέλλοντος σχετικές με τις δραστηριότητες των βιομηχανικών μονάδων της Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κουδούνης κλείνοντας την εκδήλωση εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις των ομιλητών που καλύπτουν απόλυτα τις στοχεύσεις του Συνδέσμου για την επόμενη περίοδο οι οποίες συνοψίζονται ως ακολούθως:

i. Στην οριοθέτηση και η ανάπτυξη του ΕΠΕ Οινοφύτων.
ii. Στην παρακολούθηση και συμβολή του ΣΒΣΕ στην ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης γρήγορης χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αδειοδότησης της Βιομηχανίας και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.
iii. Στην προώθηση του σχεδίου που παρουσίασε η ΕΒΕΤΑΜ και το ΕΛΚΕΜΕ, για ίδρυση Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο να θεραπεύουν επιστημονικούς κλάδους και επαγγελματικές ανάγκες του μέλλοντος σχετικές με τις δραστηριότητες των βιομηχανικών μονάδων της Στερεάς Ελλάδας.

Και τέλος στην οργάνωση συζήτησης με την τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την διατύπωση προτάσεων ανάπτυξης των λιμένων της Εύβοιας και ιδιαίτερα αυτό της Χαλκίδας, όπως διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ κύριο Ανδρέα Παπανδρέου.

Την φετινή Τακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο LUCY στην Χαλκίδα, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Ευστράτιος Ζαφείρης Γ.Γ Βιομηχανίας, Φάνης Σπανός Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θεμιστοκλής Χειμάρας Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας. Μιχάλης Μασουράκης chief Economist του ΣΕΒ, Ανδρέας Λουκάτος Διευθυντής Επιχειρηματικών Πάρκων της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Αντώνης Κοντολέων Διευθυντής ΕΒΙΚΕΝ, Ντία Ανδρεούλη Διεύθυνση Πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ, τα μέλη και το ΔΣ του Συνδέσμου καθώς και πολλοί εξέχοντες προσκεκλημένοι όπως οι κ.κ Χρήστος Παγώνης Δήμαρχος Χαλκίδας, Παναγιώτης Αγνιάδης Πρόεδρος ΕΒΕ Bοιωτίας, Δημήτρης Μαθιός Πρόεδρος ΣΒΑΠ, Γεώργιος Καββαδάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Ζαχαρίας Γκίκας Πρόεδρος ΕΑΒ, Ιωάννης Περλεπές Γ.Διευθυντής Ναυτεμπορικής , Λουκάς Παπαχαραλάμπους ΓΓ τοα ΣΒΘΚΕ, τα τείχη της ΕΒΑ ΒΙΠΕ κ.κ Αλέξανδρος Φούρλας και Κατερίνα Μπαζελή το μέλος του ΔΣ του ΣΒΑΠ κυρία Άννα Καμαρίδη ο κύριος Παναγιώτης Πέτρου και η κυρία δώρα Αλευρή στελέχη της ΓΓ Βιομηχανίας και πολλοί άλλοι.