Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το νέο Δ.Σ του Ε.ΣΥ.Ν Βοιωτίας



Nέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 28ης Μαρτίου στη Λιβαδειά και 29ης Μαρτίου στη Θήβα. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στη συνεδρίαση της 13ης Απριλίου οιωτίας ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΤΙΝΑ ΠΡΑΣΟΥΛΑ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ: ΧΑΡΑ ΣΒΟΛΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ

ΟΡΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΡΔΩΣΑ

ΕΦΟΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΝΤΖΟΣ

Το νέο Δ. Σ. δεσμεύτηκε να συνεχίσει την πλούσια δράση του παραρτήματος και να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση των στόχων που έθεσε η Γεν. Συνέλευση των μελών του για το επόμενο διάστημα. Επιγραμματικά οι στόχοι αυτοί έχουν ως εξής:

Δημιουργία Θεραπευτικής Κοινότητας στο νομό Βοιωτίας σε πλήρη ανάπτυξη: Συμβουλευτικός Σταθμός-Απεξάρτηση-Επανένταξη. Αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα που έδωσε το ΕΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, ήταν η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ. Διεκδικούμε την δημιουργία μονάδας επανένταξης, καθώς ήδη πολύ σοβαρός αριθμός νέων ανθρώπων από την περιοχή μας βρίσκεται σε κέντρα απεξάρτησης, δίνει μάχη ζωής κι είναι ζωτικής σημασίας ο απεξαρτημένος να μπορεί να επανενταχθεί, να έχει χώρο να μείνει , να μπορεί να δουλέψει ώστε να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.

Πρωτογενής πρόληψη: διεκδικούμε στελέχωση των κέντρων πρόληψης του νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στα σχολεία σε ώρα μαθήματος, για τις ουσίες, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τον σχολικό εκφοβισμό. Συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία κλπ. Επίσης, σε συνέχεια της σημαντικής δραστηριότητας του Ε.Σ.Υ.Ν. που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία του νομού την χρονιά που πέρασε, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, όπου για πρώτη φορά στην περιοχή, κάναμε αυτοτελή παρέμβαση ως Ε.ΣΥ.Ν. και μιλήσαμε μέσα στις τάξεις σε μαθητές γυμνασίων, δυναμώνουμε την δράση μας για ενημέρωση μαθητών και καθηγητών στα σχολεία του νομού για το επόμενο διάστημα.

Σύνδεση με το εργατικό κίνημα με μέτωπο ενάντια στις αιτίες που γεννούν κι αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, την επιλογή της χρήσης σαν «λύση» στα κοινωνικά, οικονομικά, προσωπικά προβλήματα. Πρωτοβουλίες για συσκέψεις – συνελεύσεις σωματείων, ενημέρωση των μελών τους κι ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

Αταλάντευτος αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Εναντιωνόμαστε σε κάθε σκέψη συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ, δύο φορέων με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση στο πρόβλημα. (ΚΕΘΕΑ=στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, ΟΚΑΝΑ= διαχείριση των προγραμμάτων χορήγησης υποκατάστατων).

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς πρόληψης κι απεξάρτησης. Όχι στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Εναντιωνόμαστε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την νομιμοποίηση τηςκάνναβης καθώς ανοίγει τον δρόμο για την νομιμοποίηση της για «ψυχαγωγική» χρήση και για την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.