Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Υποδομών ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του 90ου χλμ με την ΠΑΘΕ

Δια ζώσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών ζήτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά τις πληροφορίες ότι η “Νέα Οδός” θα προχωρήσει στον αποκλεισμό της σύνδεσης των καταστημάτων “90” με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα.

Ο εν λόγω αποκλεισμός , λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει βοηθητική οδός από το 92ο μέχρι το 102ο χλμ (διασταύρωση Ακραιφνίου), θα σταματήσει την ελεύθερη απ' ευθείας σύνδεση της υπάρχουσας σήμερα βοηθητικής οδού στη θέση “90” με την ΠΑΘΕ, η οποία εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους των Δήμων Θηβαίων και Ορχομενού, που εργάζονται στη Θήβα και το Ακραίφνιο ή ασχολούνται με αγροτικές καλλιέργειες. Αν αποκλειστεί η σύνδεση με την ΠΑΘΕ οι κάτοικοι σε απόσταση περίπου 10 χλμ θα επιβαρυνθούν με τέλη διοδίων 8 ευρώ ημερησίως/180-200 μηνιαίως.

Οι εν λόγω πληροφορίες για αποκλεισμό έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους δημότες γι' αυτό και ο Δήμαρχος μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε να συζητήσει δια ζώσης το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα, παρουσία των Βουλευτών του Νομού, της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και του Δημάρχου Ορχομενού.