Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΡΙΤΣΩΝΑ . Απελπισμένος αμπελουργός από τους πρόσφυγες που του ρημάζουν κάθε χρόνο το αμπέλι (video)

https://tvstar.gr/eyvoia-articles/99227-apelpismenos-ampelourgos-apo-tous-prosfyges-pou-tou-rimazoun-kathe-xrono-to-ampeli-video
Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη

Τρία χρόνια έχει να λάβει έσοδα από το χωράφι του αμπελουργός από την Ριτσώνα. Οι πρόσφυγες από το Κέντρο Υποδοχής όχι μόνο ρημάζουν τα σταφύλια, αλλά του καταστρέφουν και το αμπέλι με αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεραίνεται και να χρειάζεται διπλά έξοδα για την αποκατάστασή του.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί το δασαρχείο, οι υπεύθυνοι του Κέντρου και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες σωστής περιφρούρησης των προσφύγων και αποζημίωσης του.

Ο κος Ανδρέας απελπισμένος δηλώνει πως του κλέβουν τον ιδρώτα του και κανείς δεν τον βοηθά από τις υπηρεσίες του κράτους, ενώ αυτός υποχρεούται να πληρώνει φόρους για ένα χωράφι από το οποίο δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ.



Όχι τσαμπί δεν αφήνουν, αλλά του σπάνε τα κλαδιά, τραβάνε τα αμπελόφυλλα και στο τέλος του αφήνουν ένα αμπέλι έρημο και ξερό από την καταστροφή που έχει υποστεί.

Έχει απευθυνθεί στους υπεύθυνους του Κέντρου, στον εισαγγελέα, στο δασαρχείο, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τόσοι άνθρωποι έχουν ακούσει το πρόβλημά του, τόσα έγγραφα έχει αποστείλει αλλά αποτέλεσμα μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει. Απελπισμένος πια καταγγέλλει αυτό που ζει και ζητά πρακτικές λύσεις από τους υπεύθυνους της κατάστασης.