Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Οικογενειακές διακοπές: Ο απόλυτος οδηγός για ένα ασφαλές ταξίδι με το αυτοκίνητο

Όπως κάθε Καλοκαίρι, έτσι και φέτος αυτή την εποχή οι Έλληνες ετοιμάζονται για τις διακοπές τους και τις ολιγοήμερες εξορμήσεις τους από το κλεινόν άστυ.
23 Αυγούστου 2018

Είτε επισκεφτούν κάποιο από τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας, είτε προτιμήσουν να περάσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς στο εξοχικό ή το σπίτι των φίλων σε έναν ήρεμο προορισμό στο βουνό, το σίγουρο είναι ότι προτού βάλουν μπροστά το αυτοκίνητό τους, πρέπει να προσέξουν ορισμένα βασικά σημεία, τα οποία θα τους εγγυηθούν ένα ξεκούραστο και ασφαλές ταξίδι.

Τα προβλήματα που ένας οδηγός ενδέχεται να αντιμετωπίσει στους δρόμους είναι πολλά και δεν υπάρχει αμφιβολία πως η προετοιμασία του ταξιδιού είναι απαραίτητη, προκειμένου να είναι ευχάριστες και κυρίως ασφαλείς οι οικογενειακές διακοπές.
Μην φύγετε χωρίς τα βασικά

Ξεκινήστε από τα βασικά, δηλαδή από όλα όσα θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αντικείμενα.

Μην ξεκινήσετε το ταξίδι σας χωρίς να έχετε την άδεια του οχήματός σας, την ασφάλεια, το δίπλωμά σας και ένα ζευγάρι δεύτερα κλειδιά. Ένα τρίγωνο, ένας πυροσβεστήρας και φυσικά και φαρμακείο είναι επίσης απαραίτητα.
Κάντε τον απαραίτητο έλεγχο

Προτού βάλετε μπροστά και ξεκινήσετε να οδηγείτε προς τον αγαπημένο σας προορισμό, σίγουρα πρέπει να λάβετε πολλές παραμέτρους υπόψη σας. Πρόκειται για απλές και βασικές κινήσεις που πολλοί οδηγοί συχνά αμελούν και οι οποίες, ωστόσο, μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές ταξίδι με το αυτοκίνητο. Σίγουρα πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη σε ένα συνεργείο αυτοκίνητων προκειμένου να είστε σίγουροι ότι τα πάντα είναι εντάξει με το όχημά σας. Ο έλεγχος των υγρών του ΙΧ σας (λάδια, υγρά φρένων, τιμονιού και ψυγείου) για τυχόν διαρροές είναι απαραίτητος.

Φυσικά, για να αποφύγετε τα προβλήματα στον δρόμο, καλό είναι να ελέγξετε τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός σας, καθώς επίσης να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον καθαρισμό των τζαμιών και των καθρεπτών.

Επιλέξτε αξιοπιστία και ποιότητα στα ελαστικά


Ακόμη πιο σημαντικός, όμως, είναι ο έλεγχος των ελαστικών. Είναι μια από τις πλέον βασικές συμβουλές γιαασφαλή οδήγησηκαι αν ετοιμάζεστε για τις οικογενειακές σας διακοπές, πρέπει σίγουρα να δώσετε βάση σε αυτή. Να θυμάστε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε στο αυτοκίνητό σας ελαστικά που μπορείτε να εμπιστευτείτε και τα οποία θα κάνουν το ταξίδι σας ασφαλές και όμορφο.

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, τα θερινά ελαστικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις διακοπές σας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ποιότητα και η αξιοπιστία είναι τα δύο βασικά σημεία στα οποία αξίζει να στρέψετε την προσοχή σας. Βρείτε premium, δοκιμασμένα και τεχνολογικά εξελιγμένα ελαστικά -όπως τα Goodyear που εμπιστεύονται οι κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων- και προχωρήστε στον κατάλληλο έλεγχο προτού ταξιδέψετε. Μην ξεχνάτε ότι τα φθαρμένα και παλιά ελαστικά μπορούν να καταστρέψουν μια οικογενειακή εκδρομή!
Φροντίστε να τηρείτε πάντα τα όρια και τις αποστάσεις

Η ασφαλής οδήγηση μπορεί σίγουρα να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Το ζήτημα είναι, ωστόσο, πως ενώ πολλοί οδηγοί πιστεύουν ότι είναι πάντα προσεκτικοί, συχνά ξεχνούν να ακολουθούν τους πιο απλούς αλλά βασικούς κανόνες!

Αν φέτος το Καλοκαίρι ταξιδέψετε με το οικογενειακό σας αυτοκίνητο, να θυμάστε πως πρέπει να τηρείτε τα όρια ταχύτητας, να αποφεύγετε και την παραμικρή κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια τη οδήγησης, να αποφεύγετε τη χρήση κινητού τηλεφώνου, να ελέγχετε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας φορούν ζώνη ασφαλείας, να μην οδηγείτε στη ΛΕΑ όταν βρίσκεστε σε κάποιον αυτοκινητόδρομο και τέλος να τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους οδηγούς. Όσον αφορά στο τελευταίο αυτό σημείο, καλό είναι μάλιστα να έχετε κατά νου πως στην αγορά κυκλοφορούν τα κορυφαία επιδόσεων ελαστικά (ο λόγος για ταEfficient Grip Performance από τη Goodyear) τα οποία προσφέρουν μια μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να είστε πάντα να πολύ προσεκτικοί και να θυμάστε πως εάν οδηγείτε με 120 χλμ/ώρα, πρέπει να πηγαίνετε τουλάχιστον 60 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σας!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η καλή οργάνωση, ο κατάλληλος έλεγχος και τα ποιοτικά Goodyear ελαστικά μπορούν να σας εγγυηθούν ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι με την οικογένεια. Οι τελευταίες απλές, αλλά σημαντικές, συμβουλές για όμορφα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι να κάνετε συχνές στάσεις για να ξεκουράζεστε, αλλά και να αποφύγετε να οδηγήσετε φέτος κατά τη διάρκεια των πολυσύχναστωνΣαββατοκύριακων του Καλοκαιριού! Όποιον προορισμό και αν επισκεφτείτε, προτιμήστε τις καθημερινές αν δεν θέλετε να «πονοκεφαλιάσετε» σε αυτό το οικογενειακό ταξίδι!