Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Εκδηλώσεις για τους αείμνηστους Γ. Καλογήρου, Ε. Μπασιάκο, Γ. Κατσιμπάρδη, Γ. Σταμούλη και των εκπροσώπων του νομού από το 1821

https://mpargr.blogspot.com/2018/10/1821.html?spref=fb

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 10:30 πμ, στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, η Περιφέρεια Στερεάς, οι Δήμοι Λεβαδέων, Θηβαίων καθώς και φορείς τις περιοχής διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκλιπόντες βουλευτές του νομού Βοιωτίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των πρώην Βουλευτών Βοιωτίας Αριστείδη Τσιπλάκου (π. Υφυπουργός Εθνικής οικονομίας) και Λουκά Αποστολίδη (π. Αντιπρόεδρος της Βουλής και π. Υφυπουργός).
“Απευθυνθήκαμε με στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, στην Αντιπεριφερειάρχη κα. Φ. Παπαθωμά, στην Δήμαρχο Λιβαδειάς κα. Γ. Πούλου, τον Δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου, να αναλάβουν το βάρος της οργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων”, σημειώνουν χαρακτηριστικά ο Α. Τσιπλάκος και ο Λ. Αποστολίδης.
Και προσθέτουν: “Οι αείμνηστοι συνάδελφοι Γιώργος Καλογήρου, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιώργος Κατσιμπάρδης και Γιάννης Σταμούλης πρόσφεραν με όλες τους τις δυνάμεις στο νομό και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας».

Την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι, προς τιμήν και όλων των εκλιπόντων αντιπροσώπων του Έθνους από τα προεπαναστατικά χρόνια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Δημοκρατία – Θεσμοί- Σύνταγμα», και ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, πολιτικούς, φορείς και πολίτες.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι: Κ. Χρυσόγονος, Θ. Φορτσάκης, Γ. Κατρούγκαλος, και Α. Λοβέρδος ενώ θα ακολουθήσει διάλογος για το σύνταγμα και τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

«Τιμούμε όλους όσοι συνέβαλαν από το 1821 μέχρι τις μέρες μας ως εκπρόσωποι του νομού μας στο στερέωμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας. 

Η Δημοκρατία χρειάζεται τη συμμετοχή όλων», σημειώνουν οι διοργανωτές και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες για συμμετοχή στις εκδηλώσεις τονίζοντας: «Η χώρα, όπου οι μύθοι ανταμώνουν την ιστορία και αυτή τον πολιτισμό λέγεται Βοιωτία. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί».