Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Β. Τσόνογλου με τους οικιστές του Δήλεσι

Το Δήλεσι επισκέφθηκε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων και εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων, σε συνάντηση που έγινε στην έδρα του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος».

Η Βουλευτής στην ομιλία της αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν την περιοχή και τους οικιστές και ειδικότερα στα αυθαίρετα κτίσματα, όπου τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις - ενέργειες της στη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία, με πιο πρόσφατη την συνάντηση στις 16/12 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη.

Στην διεξοδική συζήτηση που έγινε (ανάλογη συνάντηση είχε γίνει και στην Αλυκή) οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις και απόψεις τους με την κ. Τσόνογλου να επαναλαμβάνει ότι τάσσεται στο πλευρό των μικροϊδιοκτητών οικιστών, που έχουν αυθαίρετα κτίσματα, καθώς δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία ως ιδιοκτήτες πολυτελών κτισμάτων μιας και τα σπίτια του Δήλεσι έγιναν με προσωπική δουλειά των ιδιοκτητών και στις περισσότερες των περιπτώσεων για να καλύψουν βασικές ανάγκες στέγασης τους, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται στις βιομηχανίες των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου.

Παράλληλα ενημέρωσε τους οικιστές ότι υπόψη του κ. Υπουργού έθεσε τρία βασικά αιτήματα που αφορούν στην παράταση της προθεσμίας ρύθμισης αυθαιρέτων που λήγει 31/12/2011, την μείωση της τιμής ζώνης, καθώς πρόκειται για μη άρτια και μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια και επομένως οι τιμές τους θα πρέπει να είναι μικρότερες της κατώτερης τιμής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Βοιωτίας ,που αφορά άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα αλλά και στην αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των προστίμων.

Σημειώνουμε ότι το πρώτο αίτημα που αφορά στην παράταση προθεσμίας για την ρύθμιση των αυθαιρέτων έγινε δεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και έτσι η ρύθμιση θα γίνεται μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2012.