Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Φέτος τις γιορτές ας γίνουμε ο Αϊ Βασίλης του διπλανού μας


Στην βάρβαρη εποχή των μνημονίων – της Τρόϊκα – της τρομοκρατίας του χρέους – των ψευδοδιλλημάτων “€υρώ ή δραχμή;” – της εμπορευματοποίησης των πάντων – της αμφισβήτησης κάθε κοινωνικού δικαιώματος:
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
v Ζωντανεύουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης
v Αναδεικνύουμε τις πραγματικές μας ανάγκες κόντρα στον άκρατο καταναλωτισμό και τις πλασματικές «ανάγκες» που δημιουργεί
v Ανταλλάσσουμε μεταξύ μας χρήσιμα αγαθά , χωρίς τη μεσολάβηση της «αγοράς» και του χρήματος
v Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να εκτιμούν τα παιχνίδια σαν πηγή χαράς, ακόμη κι αν είναι από δεύτερο χέρι μακριά από τη λογική «μιας χρήσης» του Jumbo
v Προωθούμε στην πράξη τη λογικής της επαναχρησιμοποίησης – ανακύκλωσης και όχι της αχρήστευσης των αγαθών
Ελάτε να ανταλλάξoυμε τα αχρησιμοποίητα από εμάς αλλά χρήσιμα σε άλλους αγαθά μας. Η ανταλλακτική  αγορά είναι μια ιδέα που προωθεί τις πρακτικές του μοιράσματος και της ανταλλαγής ως μέσο για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών.
Είναι ένας τρόπος να κάνουμε άμεση και χειροπιαστή την έννοια της αλληλεγγύης βάζοντας ως πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με τις πραγματικές του ανάγκες, αντίθετα από την οικονομική πρακτική των αχρήστων καταναλωτικών προϊόντων που προωθούνται όταν κυριαρχεί ως μοναδική αξία το κέρδος.
Φέρνουμε λοιπόν οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν μας χρειάζεται: είδη διατροφής (όσα δεν απαιτούν συντήρηση), ρούχα (πλυμένα και σιδερωμένα), παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα και μικροσυσκευές.
Πρόγραμμα:
  • 13.00 – 20.00 : Συγκέντρωση και ανταλλαγή αγαθών
  • Συγκέντρωση χρημάτων ως αλληλεγγύη στον ηρωϊκό αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας
  • Ανακύκλωση υλικών & συσκευασιών
Το «ανταλλακτικό παζάρι» μας θα πλαισιωθεί με & χριστουγεννιάτικα κεράσματα!!!
Αγανακτισμένοι της Θήβας