Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Θήβας χαιρετίζει και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι είναι σχεδόν δύο μήνες σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, και παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα καμίνια ως υποαπασχολούμενοι με μισθούς της πείνας που ζητάει η εργοδοσία.
Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας δεν αφορά μόνο τους ιδίους τους απεργούς, αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, που καθημερινά δίνουν μάχες με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, ενάντια στις συνθήκες εργασίας και στα μνημονιακά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, που τσακίζουν και λεηλατούν τον κόσμο εργασίας αλλά και την κοινωνία ολόκληρη.
Η εταιρεία επιχειρεί να εφαρμόσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, μείωση ωραρίου, μείωση ωρομισθίου, εκ περιτροπής εργασίας, μη πληρωμή υπερωριών και την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με απολύσεις.
Η κυβέρνηση παρόλο τις αλλεπάλληλες καταγγελίες παραμένει απλώς θεατής.
Αν είναι δυνατόν!

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της δύναμής του, να συμπαρασταθούν έμπρακτα και με κάθε δυνατό τρόπο στον αγώνα των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝ.ΚΑΠΟΥΛΑΣ