Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κώστας Μπακογιάννης/ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ ΔΤ: ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Οι εταιρείες δομικών υλικών της Περιφέρειας Στερεάς στο Ντουμπάι


Για πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών που διεξάγεται στο Dubai World Trade Center στο Ντουμπάι. 9 επιχειρήσεις του κλάδου εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του με την υποστήριξη της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των εξαγωγών και της τοπικής οικονομίας.

Την ελληνική αποστολή των επιχειρηματιών συνοδεύει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα και συναντήθηκε με εκπροσώπους ξένων εταιρειών για το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών και συμφωνιών μέσω των εξαγωγών μας.

Για το «άνοιγμα» των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας σε όλο τον κόσμο μίλησε ο κύριος Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε σχέση με την συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, δεν περιορίζονται μόνο στον τουρισμό και την αγροδιατροφή αλλά σε κάθε κλάδο στον οποίο η Στερεά Ελλάδα έχει ισχυρή επιχειρηματική παρουσία.



«Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα βιώνει την απόλυτη ύφεση. Την ίδια ώρα όμως, έχουμε επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίας και πρέπει να τις διατηρήσουν ακόμη και να τις αυξήσουν μέσω των εξαγωγών. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την συμμετοχή τους σε αυτή την έκθεση. Θέλουμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας γνωστές σε όλο τον κόσμο και δεν θα σταθούμε μόνο σε αυτόν τον κλάδο. Όλες οι επιχειρήσεις μας πρέπει να βγουν προς τα έξω και να εγκαινιάσουν νέες συμφωνίες, να κλείσουν δουλειές και να μας το επιστρέψουν σε δουλειά για τους εργαζόμενους», επισήμανε ο κύριος Μπακογιάννης.





Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας