Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Απαλλαγείτε από τις Μύγες με φυσικό τρόπο!



Πόσες φορές έχετε καθίσει στο τραπέζι του κήπου ή της βεράντας σας το μεσημέρι για να απολαύσετε το φαγητό σας και βομβαρδιζόσαστε από τις ανεπιθύμητη μύγες;

Οι παρακάτω απλές οδηγίες θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε με φυσικό και απλό τρόπο από τις ενοχλητικές μύγες :

1ος Τρόπος
Πάρτε ένα γλυκό και ώριμο μήλο (κάθε είδους).
Πάρτε 20 -30 γαρίφαλα καρφάκια (μπαχαρικό)
Καρφώστε τα γαρίφαλα τυχαία στο μήλο.
Το όμορφα διακοσμημένο με γαρίφαλα μήλο, το τοποθετείτε στο κέντρο του τραπεζιού. Για καλύτερα αποτελέσματα φτιάξτε 3-4 τέτοια μηλαράκια και σκορπίστε τα γύρω – γύρω.
Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα και ξαφνικά όλες οι μύγες εξαφανίζονται . Οι μύγες μισούν τη λεπτή μυρωδιά από τα γαρίφαλα . Τώρα μπορείτε να απολαύστε το φαγητό σας!

2ος Τρόπος
Αρωματικά κεριά με άρωμα λεβάντας . Βάλτε γύρω από το τραπέζι που τρώτε αρωματικά κεριά Λεβάντας και ανάψτε τα. Λειτουργεί άψογα. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα και πολύ αρωματικά κεριά.

3ος Τρόπος και ίσως ο αποτελεσματικότερος!

Πάρτε ένα μεγάλο ανεμιστήρα και τοποθετήστε το έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να κατευθύνεται προς το μέρος σας. Ο αέρας διώχνει μακριά τις μύγες και το "κόλπο" λειτουργεί θαυμάσια! Ο ανεμιστήρας σας απαλλάσσει από τις μύγες και ταυτόχρονα σας δροσίζει είτε βρίσκεστε σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο.

Άλλοι τρόποι (ίσως λιγότερο αποτελεσματικοί):

- Φυτέψτε γλαστράκια με μαϊντανό ή γεμίστε βάζα με νερό και βάλτε μέσα κλωναράκια μαϊντανού. Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του μαϊντανού!

- Επίσης η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Αν μπορείτε να φυτέψτε μέντες στο μπαλκόνι ή το κήπο σας αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των μυγών.

- Φτιάξτε τούλινα πουγκάκια με φύλλα ευκαλύπτου, καρφάκια γαρίφαλου και φύλλα δάφνης. Όμως, θα πρέπει να γεμίσετε με αυτά το χώρο σας και κάθε 1-2 ημέρες θα πρέπει να ανανεώνεται τα υλικά έτσι ώστε να είναι ισχυρή η μυρωδιά τους.

- Φτιάξτε μυγοπαγίδα : κόψτε μία λωρίδα μονωτικής ταινίας ή ταινίας που χρησιμοποιούμε για συσκευασίας. Φτιάξτε μείγμα από ίσα μέρη ζάχαρης, μελιού και νερού και βράστε τα σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει το μείγμα. Στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει. Πάρτε την ταινία που έχετε κόψει και κάντε μία τρύπα στην άκρη της. Περάστε στην τρύπα ένα κορδόνι δημιουργώντας μία θηλιά (για να κρεμάσετε τη μυγοπαγίδα). Βουτήξτε την ταινία στο μείγμα. Αφήστε την να στραγγίξει καλά από το επιπλέον μείγμα. Η ταινία - μυγοπαγίδα είναι έτοιμη για χρήση.