Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη σπουδαστών της ΣΜΥ στο μαρτυρικό ΔίστομοΕπίσκεψη στο μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της 2ας τάξης της σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού τους προγράμματος.

Οι σπουδαστές κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού, στον ομώνυμο λόφο που δεσπόζει της μαρτυρικής κωμόπολης και βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των θυμάτων και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου ενημερώθηκαν για το χρονικό της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά, ναζιστικά, στρατεύματα στις 10 Ιουνίου 1944.

Επικεφαλής της αντιπροσωπειας της ΣΜΥ ήταν ο διοικητής της σχολής, ταξίαρχος των Ειδικών Δυνάμεων Δημήτριος Τσιπίδης.

Όλες οι στρατιωτικές σχολές -αξιωματικών και υπαξιωματικών- καθώς και οι αντίστοιχες των Σωμάτων Ασφαλείας, επισκέπτονται κάθε ακαδημαϊκό έτος το Μαυσωλείο και το μουσείο Διστόμου. Από φέτος έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τακτικές επισκέψεις στο Δίστομο και του προσωπικού -μονίμου ή εκπαιδευομένου- όλων των μονάδων του Στρατού Ξηράς στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Στερεάς Ελλάδας (Θήβα, Λαμία, Αυλώνας, Χαλκίδα).