Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Νότης Μαριάς από τον Γοργοπόταμο: Άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου το Νοέμβριο του 1942, παρέστη την Κυριακή 26/11/2017 στον ηρωικό Γοργοπόταμο o Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στη νεότερη ιστορία του.

Ο Γοργοπόταμος σηματοδοτεί με τον πιο καταλυτικό τρόπο το γεγονός ότι ο λαός μας ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.

Σήμερα στην Ελλάδα του μνημονίου, της φτώχειας και της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, εμπνεόμενοι από τα οράματα της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης καλούμαστε να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες.

Για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την Πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα.Για να απαιτήσουμε την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και την καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων.

Από εδώ από τον Γοργοπόταμο δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να αναγκαστεί η Γερμανία επιτέλους να σεβαστεί τις Διεθνείς Συνθήκες και να καταβάλει τις Πολεμικές Επανορθώσεις, να εξοφλήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και να πληρώσει τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Παραμένοντας λοιπόν πιστός στη βασική μου θέση για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων διοργανώνω διαδικτυακή ψηφοφορία στον ιστότοπο notismarias.gr για τη συλλογή υπογραφών, ώστε να πιεστεί η Κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Καλούμε όλους τους απανταχού Έλληνες να στηρίξουν το δίκαιο αυτό αγώνα ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ. Καλούμε και την Ελληνική Βουλή να πράξει το ίδιο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε».Επισυνάπτεται βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση: