![](https://www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2017/10/f9ccec240ed99f175d96635aaca339cb-696x464.jpeg)
Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πλένουμε τα λαχανικά για να εξουδετερώσουμε τα βακτήρια, ειδικά αν πρόκειται να τα καταναλώσουμε ωμά;
Αν και πολλοί συνηθίζουν να μουλιάζουν σε μια λεκάνη με νερό τα πλατύφυλλα λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, ο τρόπος αυτός προκαλεί την απώλεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών του που είναι υδατοδιαλυτά, ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο να μεταφερθούν τα μικρόβια από το ένα σημείο στο άλλο.
Η καλύτερη λύση είναι να τα πλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, χρησιμοποιώντας και ξύδι αν θέλουμε, το οποίο λόγω της οξύτητάς του καταστρέφει ορισμένους μικροοργανισμούς.