Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Νέα εισήγηση για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού έκανε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Αριάδνη Αγάτσα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα εισήγηση για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού έκανε στην Ειδική Μόνιμη  Επιτροπή Περιβάλλοντος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Αριάδνη Αγάτσα. Η Επιτροπή έγινε παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη και τού απερχόμενου Επιτρόπου σε θέματα Περιβάλλοντος κυρίου Σταύρου Δήμα.
Η κυρία Αγάτσα έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στην έντονη μόλυνση του ποταμού Ασωπού και τις σοβαρές συνέπειες στην αγροτική οικονομία κι όχι μόνον του Νομού Βοιωτίας.
Επισήμανε τα έντονα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και την αναγκαιότητα επιτόπιας επίσκεψης της Επιτροπής. Ειδικότερα πρότεινε τη δημιουργία ειδικού Τμήματος Περιβάλλοντος στην εν λόγω περιοχή και την αναγκαιότητα λήψης επιπρόσθετων αυστηρών μέτρων, με ταυτόχρονη ανάληψη πρωτοβουλιών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με ενδυνάμωση και στελέχωση των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Η παρέμβαση και οι προτάσεις της κυρίας Αγάτσα, εντάσσονται στις διεργασίες που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για το φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών και το επόμενο βήμα της παγκόσμιας κοινότητας «Από το Κυότο στην Κοπεγχάγη», που αποτελούσε το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Πολιτικό Γραφείο
Αριάδνης Αγάτσα