Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας                                                  

Μαζί με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τον Δήμαρχο Θηβαίων επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη όπου έθεσαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την πρόσληψη του προσωπικού στους Φορείς.

Η συνάντηση έγινε μετά από ενέργειες της κ. Τσόνογλου ενώ αμέσως μετά βρέθηκαν στο Κοινοβούλιο όπου συνάντησαν τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση παραδίδοντας τα αιτήματα τους και προγραμμάτισαν νέα συνάντηση άμεσα, προκειμένου να τεθούν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν το Δίκτυο.
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την σύσκεψη η κ. Τσόνογλου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η επιδίωξη μας ήταν να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των αντικειμενικών προσλήψεων και στους Φορείς Διαχείρισης κυρίως όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε ακόμη και αν συνάπτονται συμβάσεις έργου να είναι υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και να μην υπάρχει δυσκαμψία στην λειτουργία των επιχειρήσεων.
Τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων σηκώνουν καμία απολύτων αναβολή.
Υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία  και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί κατά την συνάντηση μας στην Βουλή».
Στο μεταξύ η κ. Τσόνογλου, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, παρέστη στην σύσκεψη με τους φορείς της Θήβας, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η κ. Τσόνογλου απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νίκο Σβίγγο αλλά και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων δήλωσε ότι θα είναι παρούσα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μέσα από την Κοινοβουλευτική της δραστηριότητα αλλά και με επισκέψεις στους αρμόδιους Υπουργούς.