Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Υγειονομικός έλεγχος σε κτίσματα του Προσφυγικού Συνοικισμού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων στην Ν.Α.Β, Δ/νση Δημόσιας
Υγείας της 2/11/09


Θέμα: Υγειονομικός έλεγχος σε κτίσματα του Προσφυγικού Συνοικισμού
Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Προσφυγικός Συνοικισμός Θήβας από την αθρόα και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση μεγάλου αριθμού ατόμων σε προσφυγικές κατοικίες. Τα κτίσματα αυτά, που  κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1920, δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη που να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία.
            Δεν διαθέτουν ύδρευση, φωτισμό, αποχέτευση. Οι κάτοικοι των σπιτιών αυτών διαθέτουν τα ακάθαρτα ύδατα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
            Ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημικής ασθένειας είναι ορατός.
            Παρακαλείσθε να προβείτε άμεσα σε όλες τις ενέργειες αρμοδιότητάς σας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων στην κ. Προϊσταμένη
της Δ.Ο.Υ Θήβας της 2/11/09

Όπως γνωρίζετε, στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας εκμισθώνονται παλαιές προσφυγικές κατοικίες εμβαδού μερικών τετραγωνικών μέτρων, σε μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών, με “κατά κεφαλή” μίσθωμα.
            Το αποτέλεσμα είναι, κάποιοι συμπολίτες μας, να κερδίζουν τεράστια αφορολόγητα χρηματικά ποσά, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία στην περιοχή του Συνοικισμού.
            Πιστεύουμε ότι η Υπηρεσία σας προτίθεται να ελέγξει και να πατάξει το φαινόμενο της εκτεταμένης φοροδιαφυγής που προκαλεί η πρακτική αυτή.