Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ

Βουλευτής Ν. Βοιωτίας                       




Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη απέστειλε χθες Τετάρτη 25 Νοεμβρίου η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη με αφορμή την απόδραση αλλοδαπού κρατουμένου από το Αστυνομικό Τμήμα της Θήβας.
Η κ. Τσόνογλου ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει για την στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης ενώ ως βασικό αίτημα θέτει την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Θήβα λόγω και της λειτουργίας των Σωφρονιστικών Καταστημάτων στον Ελαιώνα.
Το υπόμνημα έχει ως εξής:
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΠΡΟΣ τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Υπουργέ μου,
Την 23/11/2009 από τα κρατητήρια του Α.Τ Θήβας απέδρασε υπόδικος σεσημασμένος κακοποιός,  που μεταφέρθηκε, εκεί για να προσαχθεί σε δίκη στο Μ.Ο.Δ Θήβας.
Ήδη διενεργείται ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ Θήβας και άλλα δύο όργανα, ήτοι ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο εποχούμενος περιπολίας. Η αναπλήρωση του Διοικητού του εν λόγω τμήματος έγινε με πρόσκαιρη απόσπαση του Δημήτρη Παπαγεωργίου Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Θηβών με συνέπεια το Τμήμα της Τροχαίας Θηβών να αριθμεί μόνο 2 αξιωματικούς και 14 κατώτερους αστυνομικούς σε μία τόσο μεγάλη περιοχή με καταυλισμούς αθιγγάνων με τρείς εθνικές οδούς Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, Π.Ε.Ο Αθηνών-Θήβας-Λιβαδειάς και Ε.Ο Θηβών-Χαλκίδας.
Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώνει, την επιβεβλημένη ανάγκη και μόνιμο αίτημα εκ μέρους μου, ως Βουλευτή του Νομού Βοιωτίας και της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας, για έλεγχο στελέχωσης του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Θηβών και προεχόντως την δημιουργία αυτοτελούς και ειδικού Τμήματος Μεταγωγών στη Θήβα, αίτημα που ενισχύεται από την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή των Θηβών ( κλοπές, ληστείες κ.α ) από τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνος, του Κέντρου Απεξάρτησης από παραισθησιογόνες ουσίες.
Με το παραπάνω υπόμνημά μου επανέρχομαι για την ενίσχυση των άνω τμημάτων και την δημιουργία αυτοτελούς τμήματος μεταγωγών με την παράκληση να φροντίσετε άμεσα για την ικανοποίησή του.
Με Τιμή
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ - ΒΥΛΛΙΩΤΗ