Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Άρια Αγάτσα: Παρέμβαση στην Κ. Μπατζελή για την καρπόπτωση των ελαιόδεντρων

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Αρια Αγάτσα, με παρέμβασή της στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Κατερίνα Μπατζελή και τον υφυπουργό κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, επισήμανε την αναγκαιότητα στήριξης των ελαιοπαραγωγών, μετά την καρπόπτωση που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα του Νομού Βοιωτίας.
Κυρία υπουργέ, κύριε υφυπουργέ, είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα της καρπόπτωσης που έχουν υποστεί οι ελαιοκαλλιέργειες και ειδικότερα στο Νομό Βοιωτίας. Σύμφωνα με έρευνα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, κατόπιν αιτήματος του Νομάρχη Βοιωτίας, τα αίτια της καρπόπτωσης δεν οφείλονταν σε παρασιτικά αίτια αλλά σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (απότομη εναλλαγή υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, υψηλή υγρασία κ.τ.λ.). Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτή την περίοδο είναι αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη των ελαιοπαραγωγών, αφού υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
Στο μεταξύ η βουλευτής Βοιωτίας Άρια Αγάτσα, με την ιδιότητα του μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της ελληνικής Βουλής, συμμετείχε στη συνεδρίαση που ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό (Νοέμβριος 2009-Ιούνιος 2010).
Μάλιστα, έχει αποφασιστεί η λειτουργία υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων, στην οποία συμμετέχει η κυρία Α. Αγάτσα, με αντικείμενο τη διαρκή παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποτύπωση της κατάστασης των υδατικών πόρων στη χώρα.
Μίλησε για τα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα της χώρας και τη θεσμική αναβάθμιση της Επιτροπής. Επίσης για τη σημασία του έργου της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της ελληνικής Βουλής, μιας και το 2010 είναι «Έτος Βιοποικιλότητας» για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Πολιτικό Γραφείο
Αριάδνης Αγάτσα