Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Έκτακτο Επίδομα Αλληλεγγύης




Την διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων που θα λάβουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα το Έκτακτο Επίδομα Αλληλεγγύης θα προβλέπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τελικό σχέδιο νόμου που θα καταθέσει έως τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη για ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μετά και την υποβολή βελτιωτικών προτάσεων κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τέθηκε το νομοσχέδιο, θεωρείται βέβαιο ότι....
ο υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις ώστε περισσότεροι να λάβουν περισσότερα. Οι ευνοημένοι των αλλαγών «της τελευταίας στιγμής» υπολογίζονται σε περίπου 400.000.

Συγκεκριμένα το επίδομα θα λάβουν, επιπλέον όσων αρχικώς ορίζονταν και περίπου 120.000 χαμηλοσυνταξιούχοι των 500-600 ευρώ το μήνα που δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ. Αυτό θα γίνει εφικτό με την αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου χορήγησης του επιδόματος πάνω από τα 7.500 ευρώ το χρόνο που προεβλέπετο ως σήμερα, σε περίπου 10.000 ευρώ το χρόνο. Έτσι το εισοδηματικό κριτήριο θα καλύπτει και όσους παίρνουν σύνταξη 500 έως 700 ευρώ το μήνα, αλλά θα έχαναν το Έκτακτο Επίδομα αν και ζουν με λιγότερα από όσους παίρνουν και ΕΚΑΣ (δηλαδή έως και 730 ευρώ το μήνα).